Calko saglabā izredzes kļūt par „Radical Masters Euroseries” čempionu

 
iAuto | 8.oktobris 2013 15:44

Latviešu autosportists Konstantīns Calko pirms pēdējā posma no sezonas kopvērtējuma līdera brazīlieša Viktora Korea atpaliek vienu punktu un saglabā izredzes kļūt par „Radical Masters Euroseries” čempionu, portālu „iAuto” informēja sportista pārstāvji.

5. un 6. oktobrī Moncas trasē Itālijā norisinājās pirmspēdējais posms, kur Calko izcīnīja 1. un 3. vietu „Masters” klasē.

Foto: Olivers Rīds

„Šim posmam Itālijā gatavojos ļoti nopietni, jo ar iepriekšējiem Beļģijas posma rezultātiem biju ne visai apmierināts. Trenējos simulatorā Lielbritānijā un aizvadīju vēl vienas sacīkstes šeit Moncā,” stāsta Calko.

Īsi pirms kvalifikācijas uzlija lietus, un trasē visi devās ar lietus riepām. Pārkarsušo riepu dēļ Calko izdevās uzrādīt vien astoto ātrāko laiku, taču otrajā kvalifikācijas braucienā Calko riskēja un pusslapjā trasē izbrauca ar cietā sastāva slikiem. Risks atmaksājās, un viņš spēja uzrādīt otro labāko laiku, tādējādi nodrošinot sev otro starta vietu svētdienas sacīkstēm.

Vēlāk sestdienā, kad trase jau bija nožuvusi, norisinājās pirmās sacīkstes. Calko sākotnēji zaudēja vairākas pozīcijas, taču tad sāka pakaļdzīšanos un pēc boksu apmeklējuma jau atradās trešajā pozīcijā. Pirmajās sacīkstēs uzvaru guva Calko galvenais konkurents Korea, kurš šīm sacīkstēm bija kvalificējies kā pirmais.

Svētdiena sākās ar pārsteigumu – spēkrati aprīkoti ar slikiem, taču, izbraucot no pitstopa, sāka līt lietus. Calko boksos paspēja nomainīt slikus pret lietus riepām un pirmajā taisnē jau izrāvās sacīkšu vadībā, apsteidzot Džeimsu Litldžonu, kuram gan izdevās atgūt savu pozīciju un līdz boksu apmeklējumam Calko atradās 2.vietā. Finišā gan Calko iebrauca pirmais, taču 2.vietu izcīnīja Korea, pierādot to, ka arī cīņa par čempiona titulu starp viņu un Calko būs spraiga.

Tādējādi pirms pēdējā sezonas posma kopvērtējumā par līderi ir kļuvis Korea, 2.vieto ieņem Calko, atpaliekot tikai vienu punktu. Izšķirošais „Radical Masters Euroseries” posms norisināsies Barselonā, Spānijā, 9. un 10. novembrī, kur izšķirsies, vai latvietis spēs izcīnīt savu otro Eiropas čempiona titulu.

 „Kopumā ar sacīkstēm esmu ļoti apmierināts, jo ļoti precīzi izdevās paveikt visu ieplānoto. Tagad ar nepacietību gaidu sacīkstes Barselonā, kur izšķiršies čempiona tituls starp mani un Viktoru,” Itālijas posmā paveikto komentē Calko.

„Radical Masters Euroseries” ir FIA apstiprinātas starptautiska līmeņa izturības sacīkstes, kas norisinās Eiropā un kurās sportisti startē ar īpaši šīm sacīkstēm paredzētām „Radical” automašīnām. Atkarībā no automašīnas motora tilpuma, sportisti dalās divās klasēs – Masters (SR8 automašīnas) un Supersport (SR3 RS un SR5 automašīnas). Sporta automašīnas ir aprīkotas ar divām sēdvietām un ar katru auto pēc izvēles var startēt viens vai divi sportisti.

Calko ir latviešu autosportists, kurš dzimis 1994. gada 13. aprīlī un savu autosportista karjeru sācis, startējot kartinga sacīkstēs, kurās viņš izcīnījis vairākus Latvijas čempiona (2004., 2007.) un Baltijas kausa titulus (2012.). 2011. gadā Konstantīns Calko kļuva par Baltijas čempionu autošosejā. 2012. gadā sportists sasniedza savus labākos rezultātus karjerā, izcīnot Eiropas čempiona titulu „Radical Masters Euroseries” sacīkstēs un vicečempiona titulu „Rotax Max Challenge” vispasaules kartingu sacīkstēs.Sportista mērķis ir startēt leģendārajās Le Mans 24 stundu izturības sacensībās, kurās bieži komandas par saviem braucējiem izvēlas pilotus no „Radical” sacensībām.

Foto: Olivers Rīds

Foto: Olivers Rīds

Foto: Olivers Rīds

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti