Frankiti pēc smagās avārijas būs nepieciešama atkārtota operācija

 
Nozare.lv | 8.oktobris 2013 15:56

Foto: indycar.com

Četrkārtējais "IndyCar" autosacīkšu seriāla uzvarētājs skots Dario Frankiti pēc svētdien piedzīvotās smagās avārijas veiksmīgi pārcietis potītes operāciju, taču drīzumā viņam būs nepieciešama vēl viena ķirurģiska iejaukšanās.

Frankiti mašīna svētdien notikušajās sacensībās Hjūstonā saskrējās ar kādreizējā F1 pilota Takuma Sato no Japānas mašīnu, kā rezultātā skota braucamrīks ielidoja drošības nožogojumā un apmeta vairākus kūleņus. Šī negadījuma rezultātā tika ievainoti arī 13 skatītāji, no kuriem divi tika nogādāti ārstu aprūpē.

Slimnīcā viņam konstatēts muguras skriemeļa lūzums, potītes lūzums, divas ieplaisājušas ribas un smadzeņu satricinājums.

Svētdienas naktī Frankiti tika veikta veiksmīga lauztās labās potītes operācija. Ārsti apgalvo, ka tuvākajā laikā potīte tiks operēta atkārtoti, tomēr lauztajam muguras skriemelim ķirurģiska iejaukšanās nebūs nepieciešama.

"Paldies visiem par daudzajiem laba vēlējumiem. Tas man daudz nozīmē," pirmdien izteicās sportists.

Sacensību rīkotāji uzsvēruši, ka pašlaik rūpīgi izmeklē avārijas notikumus un cēloņus. Tiek apgalvots, ka visi izmeklēšanas secinājumi vēlāk tiks izmantoti, lai uzlabotu sacīkšu drošību.

Sadursme notika trases piektajā līkumā, bet iepriekš neapmierinošā ceļa seguma dēļ tika pārcelti piektdienas kvalifikācijas braucieni. Īpaši daudz sūdzību braucējiem bija par trases segumu pirmajā līkumā. Naktī uz sestdienu segums tika uzlabots.

Šosezon "IndyCar" seriālā kopvērtējuma līderis ar 546 punktiem ir jaunzēlandietis Skots Diksons, bet Frankiti, kurš karjeras laikā kļuvis arī par trīskārtēju Indianapolisas 500 jūdžu sacīkšu uzvarētāju, ar 418 punktiem ieņem 8.vietu 38 sportistu konkurencē.

Šajā sezonā atlicis aizvadīt vēl tikai vienu posmu, kas risināsies pēc divām nedēļām.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti