Autosportists Konstantīns Calko debitēs WTCC čempionātā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Juris Dargēvičs | 12.novembris 2013 12:05

Daugavpilietis Konstantīns Calko šajā nedēļas nogalē piedalīsies salonautomobiļu pasaules čempionāta (WTCC) noslēdzošajā posmā Makao, ierakstot jaunu lappusi Latvijas autosporta vēsturē.

Calko ir pirmais autosportists no Latvijas, kas izies uz starta WTCC sacīkstēs. Šajā čempionātā sportisti startē ar Chevrolet, BMW, Honda, LADA, Volvo un SEAT markas automašīnām, bet slavenākie piloti šobrīd ir Ivans Mulērs, kurš jau nodrošinājis šīs sezonas čempiona titulu, Gabriele Tarkvīnī, Robs Hafs, Tjagu Monteiru un citi. Nākamgad čempionātā piedalīsies arī deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs un Citroen rūpnīcas komanda.

Konstantīns Calko Foto: Publicitātes attēls

Jau šodien Calko paredzēts darbs simulatorā, bet uzreiz pēc tam sportists no Londonas, kur atrodas pašlaik, dosies tālajā ceļā uz Makao, lai nedēļas nogalē ar SEAT Leon automobili aizvadītu savas pirmās WTCC sacensības karjerā. Debijas posmā Calko startēs Campos Racing komandas sastāvā. Šo iespēju sportistam piedāvāja pats Adrians Kamposs, kurš vēl nesen bija F1 komandas HRT vadītājs. Svētdien Barselonā Kamposs pats personīgi uzmeklēja Calko pēc izcīnītās uzvaras Radical Eiropas čempionāta sezonas pēdējās sacensībās un izteica piedāvājumu.

Foto: Publicitātes attēls

"Pagaidām līgums ir uz vienu WTCC posmu, bet tas bija ļoti izdevīgs," stāsta Calko. "Komanda man cenu samazināja vairāk nekā par pusi no tās summas, kas par braukšanu jāmaksā parasti. Viņi cer, ka arī turpmāk braukšu šīs komandas sastāvā. Tāpat viņi jaunā gada sākumā piedāvā man veikt testus, turklāt, ja nobraukšu labi un būšu ātrākais trasē, tie būs par brīvu!"

Vēl pagājušajās brīvdienās 19 gadus vecais Calko ar izcīnītu otro vietu noslēdza Radical European Masters čempionātu, tikai par 4 punktiem piekāpjoties brazīliešu autosportistam Viktoram Korea. Sezonas laikā Calko aizvadīja visas 12 sacīkstes, uzvarot piecās no tām, taču dažas piedzīvotās neveiksmes neļāva izcīnīt titulu. Sportists par savu sniegumu nejūtas vīlies.

"Par aizvadīto sezonu ir tikai pozitīvas emocijas," atzīst Calko. "Galvenais mērķis bija kļūt par profesionālu autosportistu un šobrīd tam tuvojos. Esmu ļoti priecīgs par otro vietu Masters kopvērtējumā un gribu pateikties visiem atbalstītājiem. Jā, varbūt varēju izcīnīt pirmo vietu, taču tam vajadzēja vairāk veiksmes. Varbūt tas būtu noticis, ja es nebūtu saņēmis tik daudzus sodus, taču vienalga biju ļoti tuvu tam."

Šogad Konstantīns Calko aizvadīja savu pirmo Radical Eiropas čempionāta sezonu spēcīgajā Masters klasē. Pirms gada sportists šajā pašā čempionātā startēja Supersport klasē, kur ieguva Eiropas čempiona titulu. Tāpat pērn Calko ieguva otro vietu pasaules čempionātā kartingā Rotax Max Challenge finālā Portugālē DD2 klasē.

Sportists saka paldies savam sponsoram Regula Baltija, vecākiem un atbalstītājiem, kā arī komandai SpeedFactory Racing Team.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
Ezis 12.novembris 2013 13:50
0 0 Atbildēt

World Touring Car Championship (WTCC), kādēļ vēl galā būtu jāpieraksta "čempionatā"?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti