Konstantīns Calko Portugālē aizvadījis testus ar FIA GT sacīkšu auto

 
15.decembris 2013 12:43

Latvijas autosporta uzlecošā zvaigzne Konstantīns Calko šonedēļ Portugālē aizvadīja testu braucienus ar "Audi R8 LMS Ultra" sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.

Foto: D. Steponavičs

Konstantīns Calko šogad "Radical Masters Euroseries" čempionātā izcīnīja otro vietu un pirms dažām nedēļām debitēja pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Šonedēļ sportists devās uz Portugāli, lai Eštorilas sacīkšu trasē piedalītos testu braucienos, uz kuriem viņu uzaicināja "Team Novadriver" komanda, kas aizvadītajā sezonā kļuva par čempioniem.

"Nebiju domājis, ka šis auto būs tik viegls un ātrs," stāsta Calko. "Pirmos piecus apļus nevarēju pierast pie tā, ka, izbraucot no līkumiem, ir tik liela jauda. Šim "Audi" motorā slēpjas 600 zirgspēki un tas aprīkots ar dažādām interesantām papildus sistēmām."

Eštorilā, kur no 1984. līdz 1996. gadam norisinājās Formula 1 sacensību posms, Calko iepriekš vēl nebija braucis.

"Kopumā veicu vairāk nekā 30 apļus, kuru laikā iepazinos ar mašīnu un sapratu, ka ar to braukt ir pat interesantāk nekā "SEAT Leon WTCC" sacīkšu auto," secina Calko. "Jau 13. vai 14. aplī spēju pabraukt ar tādu ātrumu, kāds parasti sacensību laikā ir līderiem, taču manas riepas tobrīd nepavisam nebija jaunas. Ar rezultātiem, ko uzrādīju, esmu apmierināts."

Sākot ar 2014. gadu FIA GT čempionāts galvenā sponsora dēļ tiks saukts par "Blancpain Sprint Series". Sezona sāksies aprīlī un posmi notiks tādās vietās kā Nogaro, Brendsheča, Zandvorta, Slovākija, Algarve, Navara un Baku.

Šogad čempionātā uzvarēja Stefans Ortelli un Lorēns Vanthors, kuri startēja tieši ar šādu automobili. Arī vicečempioni Frenks Stiplers un Edvards Sandstrēms brauca ar "Audi R8 LMS Ultra". Jāpiemin, ka ar katru mašīnu sacensībās pārmaiņus startē divi piloti. Savukārt "Team Novadriver" komandas braucēji Sezārs Kampaniko un Karloss Vierira kļuva par čempioniem "Pro-Am" kausa izcīņā, kur katrā ekipāžā viens no pilotiem ir "amatieris".

"Ar ātrumu, ko parādīju, būtu pietiekami, lai šajā čempionātā brauktu pirmajā desmitniekā," atklāj Calko. "Komanda bija ļoti pārsteigta, jo pēdējā aplī, ko veicu, sāka nedaudz līt, taču vienalga spēju uzrādīt vēl labāku rezultātu nekā iepriekš. Līdz "pole position" laikam pietrūka tikai nedaudz vairāk par 2 sekundēm, kas nav daudz. Man patika! Šis auto ir ātrs ne vien taisnēs, bet arī līkumos. Vēl gan nav zināms, vai piedalīšos šajā čempionātā, taču zinu, ka mans draugs Marko Asmers brauks ar "Mercedes SLS" un man patiešām gribētos pacīnīties ar bijušo F1 testpilotu."

Šogad FIA GT čempionātā startēja arī tādi pazīstami autosportisti kā Sebastjans Lēbs, Karuns Čandoks, Rikardo Zonta un citi.

Foto: D. Steponavičs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti