Nirburgringas 24 stundu sacensībās ar R8 LMS ultra startēs piecas Audi komandas

 
Audi Mo | 4.aprīlis 2014 15:30

Lemānas sacīkšu uzvarētāji, Gran Toursmo pasaules čempioni, lēcējs no stratosfēras un spēcīgas klientu komandas — 42. Nirburgringas 24 stundu sacensībās viņi visi startēs ar Audi R8 LMS ultra. Pirmo reizi sacensību vēsturē vairākas komandas piedalīsies kvalifikācijas braucienā, kas norisināsies aprīļa pirmajā nedēļas nogalē.

Foto: Publicitātes foto

Nirburgringas 24 stundu sacensībās „Zaļajā ellē“ 21. un 22. jūnijā, kas ir motosporta pielūdzēju un autobraucēju gaidītākais sezonas notikums, piedalīsies 190 braucēji no visas pasaules. Tāpat kā pērn, klasiskajā Eifela kalnu „maratonā“ piedalīsies piecas Audi Sport customer racing komandas, kuras brauks ar astoņiem Audi R8 LMS ultra automobiļiem.

Pirms24 stundu sacensībām norisināsies arī viens mazāks brauciens. Kvalifikācijas sacensībās 25,378 kilometrus garajā Nirburgringas trasē 5. un 6. aprīlī komandām būs lieliska iespēja uzzināt, kāda spriedze viņus sagaida gaidāmajā čempionātā. Daudzas komandas, kuras piedalīsies 24 stundu sacensībās, pirms lielajām sacensībām izmantos treniņbraucienu iespēju un piedalīsies divos kvalifikācijas braucienos, kā arī sešu stundu sacīkstēs. Kvalifikācijas brauciena organizatori apbalvos desmit no 30 braucējiem, kuri piedalīsies labāko 30 braucēju kvalifikācijas braucienā jūnijā, kurā tiks noteiktas starta pozīcijas 24 stundu sacīkstēm. Turklāt sacīkšu dalībniekiem būs iespēja nodemonstrēt savas prasmes, braucot Nirburgringas Ziemeļu cilpā, kā to pieprasa sacīkšu nolikums. Audi nodemonstrēja lielisku sezonas sākumu Ziemeļu cilpā pagājušajā nedēļas nogalē, kad Marks Basengs/Frenks Stiplers/Lorenss Vantors (Vācija/Vācija/Beļģija) ar Audi R8 LMS ultra uzvarēja izturības sacensību pirmajā posmā.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad Audi 24 stundu sacensībās pārstāvēs augsta ranga braucēji. Ar Audi R8 LMS ultra brauks četri Lemānas sacensību uzvarētāji — Franks Bīla (Vācija), Marsels Feslers (Šveice), Stefans Ortelli (Monako) un Marko Verners (Vācija), kuri Francijas „maratonā“ kopumā izcīnījuši 11 uzvaras. Komandā ir arī bijušie GT1 pasaules čempioni Marks Basengs un Markuss Vinkelhoks, kā arī pašreizējais FIA GT čempions Lorenss Vantors (Beļģija) un trīskārtējais Porsche superkausa ieguvējs Renē Rasts (Vācija). Tāpat dalībnieku vidū ir arī pašreizējais Audi DTM sacīkšu braucējs Niko Millers (Šveice), bijušais DTM sacīkšu braucējs Rahels Frejs (Šveice), kā arī Ziemeļu cilpas sezonas kampaņas dalībnieki. Pēc lēciena no stratosfēras ekstrēmais izpletņlēcējs Fēlikss Baumgartners (Austrija) ir atradis jaunu izaicinājumu. Viņš ar Audi R8 LMS ultra debitēs Nirburgringas Ziemeļu cilpas trasē.

Uzticību Audi nezaudē arī pieci bijušie 24 stundu sacensību laureāti. Marks Basengs (Vācija), Kristofers Hāze), Franks Stiplers (Vācija) un Markuss Vinkelhoks (Vācija), kas 2012. gadā ar Audi R8 LMS ultra svinēja pirmo uzvaru Nirburgringā, 2014. gadā startēs ar GT3 modeli ar 570 ZS jaudu. Pirmo reizi ar Audi R8 LMS ultra brauks viens no 2013. gada sacensību uzvarētājiem Niki Tīms (Dānija).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti