Latvijas autošosejā gaidāmi interesanti notikumi

 

Nacionālā klase Foto: Publicitātes foto

Jānis Straupe | 10.maijs 2014 9:00

Ātrākajā autosporta disciplīnā Latvijā šogad būs daudz jaunu un vēl nebijušu notikumu. Lai arī vēsturisko automobiļu sezona jau atklāta, šoreiz vairāk par modernāku tehniku. Baltijas čempionāts tiks atklāts 17. maijā Igaunijas kūrortpilsētā Pērnavā. Ir arī izveidoti jauni sacīkšu seriāli – Baltijas 555km izturības sacensības un minišoseja, kas ir iespēja katram nodemonstrēt savas braukšanas prasmes ar ielas mašīnu Biķernieku trasē.

Latvijas un Baltijas čempionāts notiks četros posmos. Pirmās sacīkstes gaidāmas 17. maijā modernākajā Ziemeļeiropas trasē Pērnavā, Igaunijā. Šajās sacīkstēs uz starta stāsies arī jaudīgie somu V8 monstri Chevrolet Camaro, kuri sacentīsies ar ātrākajiem Baltijas braucējiem. Attālums līdz Pērnavai ir mazāks kā līdz Liepājai, tā kā autosporta fani ir laipni aicināti. Pirmoreiz Baltijas čempionātu vērot Biķerniekos būs iespējams gan tikai 23. augustā Riga Summer race ietvaros, kur organizatori ir sarūpējuši dažus pārsteigumus.

Foto: Publicitātes foto

Baltijas čempionāta ietvaros notiks arī izturības sacensību seriāls 555km. Kopvērtējuma uzvarētājs tiks noskaidrots trīs posmos – 17. maijā Pērnavā, Palangas sacīkstēs jūlija beigās un Riga Summer Race posmā.

Pamazām sāk atdzimt kādreiz ārkārtīgi populārā Nacionālā klase, kur sezonas laikā uz starta varētu iziet ap 20 sacīkšu automašīnām, starp kurām jau autosporta aprindās zināmie Lauris Vīgants, Igors Zubkovs un Jānis Vanks, kuram nesen treniņos „izbeidzās” motors un tagad tiek meklēti risinājumi. „Ja izdosies saremontēt auto un startēt Pērnavā, tad sezonas mērķis ir tikai viens – čempiontituls”, saka pēdējo divu gadu vicečempions. „Konkurence šogad solās būt vēl nežēlīgākā, bet arī Jap-Factory komanda, es un Ansis Frīdbergs, neesam šeit, lai tikai pavizinātos. Arī sāncenšiem novēlam veiksmīgus startus – tiekamies trasē!”. Mērķi uzvarēt ir izvirzījis arī Baltijas Superbike čempions motošosejā Garijs Rožkalns. Būs interesanti pavērot kā veiksies Antonam Dolgopolovam, Latvijas čempionam Volgu klasē. Dalību čempionātā ir apstiprinājis arī Krievijas pārstāvis ar LADA Kalina automobili.

Visinteresentākā tehnika būs vērojama Baltic Open klasē. Vairākkārtējais čempions Vitālijs Kalmi ir uzbūvējis jaudīgu BMW E92 M3 automobili, kura ātrums un arī skaņa ir ļoti iespaidīga. Arī sacensību uzvarētājs Nacionālajā klasē Kārlis Ņikiforovs ir apņēmības pilns startēt ar pērn uzbuvēto Nissan 350Z. Baltic Open klasē dominē dažādi lielas jaudas BMW modeļi, taču daiļā dzimuma pārstāve lietuviete Ernesta Globyte trasē dosies ar Baltijā mazpopulāro Ginetta G50.

Kumho Challenge klase Foto: Publicitātes foto

Savstarpējas cīņas trasē baltiešu starpā regulāri notiek Kumho Challenge klasē ar dzinēja tilpumu līdz 1.6L. Ātros lietuviešus centīsies pārspēt atraktīvais talsinieks Jānis Ciekals, kurš var cīnīties par visaugstākajām pozīcijām. „Minišosejas aplī īsti nav kur ieskrieties! Auto ir ļoti labā kondīcijā, jāskatās gan kā būs pie lielākām slodzēm ātrajā Pērnavā”. Nelielas bažas ir par sezonas finansiālo nodrošinājumu: „Par visu sezonu grūti spriest, sākšu Pērnavā un tālāk skatīsimies, noskaņojums gan joprojām pozitīvs”, optimismu nezaudē CEH auto komandas braucējs. Vēl viens Honda Civic braucējs Valters Šulcs progresē sacīksti no sacīkstes. Pirmssezonas treniņos ātrs bija kādreizējais Nacionālās klases čempions Kristaps Mietulis. Viena no intrigām būs Baltic Open klases uzvarētāja Artjoma Koclamazašvili starti ar jaunuzbūvēto BMW E46 auto. Vai latvieši spēs uzvarēt?

Pilnīgi jauns projekts ir minišoseja, kas norisināsies piecos posmos Biķernieku trasē. Startēt var ar ielas automobiļiem, gan sacīkšu mašīnām četrās dažādās klasēs. Sacīkstes notiek ņemot vērā trīs ātrākos apļa laikus. Pirmais posms jau 11. maijā.

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti