Minišosejas debijas posmā Biķernieku trasē uzvar Mareks Žukurs

 

Mareks Žukurs Foto: Mārtiņš Vanags

Eduards Kalve | 12.maijs 2014 11:40

11. maijā Biķernieku trasē norisinājās pirmais kausa izcīņas posms Minišosejā, kurā absolūti ātrāko laiku uzrādīja OPEN klases dalībnieks Mareks Žukurs. Uzvaras savu klašu ietvaros izcīnīja arī Andris Putniņš (1800) un Kristaps Misjuns (3000).

Lieliskā atmosfērā aizvadītajā pasākumā Biķernieku trasē uz starta stājās 40 dalībnieki, kuru vidū bija gan zināmi dažādu autosporta disciplīnu pārstāvji, gan braucēji, kas uz starta stājās pirmo reizi.

Ja sacīkšu kavalifikāciju un pirmo braucienu sportisti aizvadīja pa sausu asfaltu, tad jau otrajā sacīkšu braucienā sportistiem trase bija jāveic pa slapju segumu, jo sāka līt.

Foto: Mārtiņš Vanags

OPEN klasē aiz Mareka Žukura (Mitsubishi Lancer Evo IX) ierindojās Toms Lielkājis ar Subaru markas automašīnu, savukārt trešo vietu izcīnīja Vilnis Haferbergs (Honda CRX). Diemžēl šajā klasē līdz cīņai trasē netika vairākkārtējais Lietuvā notiekošo Fast Lap sacensību čempions Mareks Matvejevs un Edgars Eriņš, jo viņu Lotus spēkratu piemeklēja tehniska ķibele.

„Sacensības tika aizvadītas ļoti labi. Atsauksmes ir pozitīvas. Pirmo reizi pēc finiša man bija slapja mugura, jo distance ir daudz garāka kā citās standarta auto sacīkstēs, kurās esmu piedalījies. Arī automašīnai ir liela slodze, tai jābūt tehniski labi sagatavotai. Šoreiz pats gan piedalījos ar drauga automašīnu, savējo plānoju pabeigt līdz trešajam posmam,” stāsta pirmo sacīkšu uzvarētājs Mareks Žukurs, kurš līdz šim startējis dažādās standarta auto disciplīnās.

Visplašāk pārstāvētajā klasē automašīnām ar dzinēja tilpumu līdz 3000 cm³ uzvarēja Kristaps Misjuns (BMW 318), kurš par 2,6 sekundēm apsteidza Gati Bisenieku (BMW e30). Trešo vietu šajā klasē izcīnīja pieredzējušais autosprintu dalībnieks Modris Žentiņš ar Honca CRX automašīnu.

Foto: Mārtiņš Vanags

1800 klasē triumfēja Andris Putniņš (Rover 214i), par 3,4 sekundēm apsteidzot Elvi Turānu (Honda Civic), savukārt trešā vieta šoreiz rallija braucējam Aleksandram Grīvam, kurš uz starta stājās gan 1800 klasē ar VW Golf, gan OPEN klasē ar Mitsubishi Lancer Evo automašīnu.

Salona „Auto Blitz” simpātiju balvu, „Opel Mokka” uz nedēļas nogali, saņēma 1800 klases dalībnieks Ivo Eltermanis.

Ar sacīkšu norisi apmierināts bija sacīkšu goda viesis, kurš pats uz starta stājās ar „Opel Adam” automašīnu - Eiropas čempions „Radical European Masters” sacensībās Konstantīns Calko: „Nekad nebiju braucis sacīkstēs, kur jāstartē individuāli, bet man bija prieks piedalīties, jo īpaši, kad sāka līt lietus. Ļoti interesanti bija vērot citus braucējus, kā arī aprunāties ar viņiem. Manuprāt, šis ļoti labs starts jaunajiem braucējiem, lai iesāktu karjeru autosportā. Šīs noteikti bija vienas no interesantākajām sacīkstēm, kādas esmu Latvijā apmeklējis.”

Kamēr sportisti sacentās trasē, skatītājiem bija iespēja gan apskatīt automašīnas pie ezera izvietotajā tehniskajā parkā, gan apstaigāt trasi un vērot notikumus no dažādiem skatu punktiem. Gan skatītāji, gan dalībnieki varēja iesaistīties sacensībās, sēžoties pie F1 simulatoru stūres. Šo iespēju izmantoja arī sacīkšu viesi Konstantīns Calko un Reinis Nitišs.

Nākamais Minišosejas posms notiks 8. jūnijā Biķernieku trasē.

Foto: Mārtiņš Vanags

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti