Latvijas drifta kausa 2. posms ar jaunu trases konfigurāciju

 

Foto: driftlatvia.com

Elīna Berķe | 22.maijs 2014 7:50

1. jūnijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies Latvijas drifta kausa otrais posms. Lai arī drifts Biķerniekos nav nekāds jaunums, pilnīgi jauna un vēl neredzēta būs trases konfigurācija, kurā būs ietverts slavenais Biķernieku trases elkoņa līkums.

Sākotnēji bija paredzēts, ka otrais Latvijas drifta kausa posms 30. maijā tiks aizvadīts sporta kompleksā „333”, tomēr organizatorisku iemeslu dēļ šis posms ir pārcelts uz jau minēto 1. jūniju un Biķernieku trasi. Dalībniekiem un skatītājiem gan nevajag skumt, jo „333” vietā otrajā posmā būs jābrauc vēl līdz šim driftā neizmantotajā elkoņa līkumā.

Pēc pirmā posma Street klasē vadībā izvirzījušies Kārlis Graustiņš un Dainis Akmentiņš, savukārt ProAm ieskaitē pirmo trijnieku veido Reinis Frīdbergs, Dmitrijs Firovs un Regnārs Mozga. Korekcijas rezultātos gan, iespējams, ieviesa lietus un slapjā trasē, tādēļ sagaidāms, ka otrajā posmā cīņas par pjedestālu būs vēl aizraujošākas. Par pirmajām vietām gatavi cīnīties noteikti būs tādi ProAm potenciālie līderi kā Artūrs Mihailovs, Voldemārs Siliņš un citi.

Pirmajā posmā uz starta stājās vairāk nekā 50 Latvijas drifta kausa piloti, un paredzams, ka dalībnieku skaits otrajā posmā varētu vēl tikai augt, sasniedzot vismaz 60 pilotu atzīmi. Salīdzinājumā ar PRO driftu kausa ieskaitēs vērojama vēl lielāka automašīnu dažādība, jo bez ierastajiem BMW un Nissan drifta spēkratiem trasē redzami arī tādi interesanti auto kā Ford Sierra, Mercedes 190, Vaz 2105 un Volvo 940 universāls.

Pirms sacīkstēm jaunajā konfigurācijā tiks aizvadīti vairāki treniņi, no kuriem pirmais notiks jau gaidāmās nedēļas nogales sestdienā (24. maijs), laika posmā no 16:00 līdz 19:00.

Ar ieejas biļeti, kuras cena būs vien 5 eiro, skatītāji varēs apmeklēt gan tribīnes, gan dalībnieku parku, kur iespējams gan aplūkot tuvāk driftā startējošos spēkratus, gan arī aprunāties ar drifta kausa pilotiem. Un vēl - par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja 1. jūnija sacensībās būs bez maksas.

Latvijas drifta kausa 2. posma dienas kārtība (1. jūnijs):

11:30-12:45 – treniņi

13:00 – sacensību atklāšana

13:20-15:00 – kvalifikācija

15:30-16:30 – TOP 16 tandēmu braucieni Street klasei

16:30-18:30 – TOP 32 tandēmu braucieni ProAm klasei

18:45 – apbalvošana

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti