Jaunā trases konfigurācijā norisināsies Minišosejas otrais posms

 

Foto: Mārtiņš Vanags

Eduards Kalve | 5.jūnijs 2014 9:00

Jau šajā nedēļas nogalē, 8. jūnijā, Biķernieku trasē rūks Minišosejas dalībnieku auto motori, jo ar 2. posmu turpināsies maijā iesāktais sacīkšu seriāls standarta ielas automašīnām. Dalībniekus sagaida pilnīgi jauna trases konfigurācija, kas šoreiz piedāvās veikt auto trases īsāko apli.

Ja pirmajā posmā sacīkšu trase veda caur Biķernieku trases moto apļa līkločiem, tad šoreiz braukšana notiks pa auto trases īsāko apli, neizmantojot starta taisni un „elkoni”. Šī ir pilnīgi jauna trases konfigurācija Minišosejas dalībniekiem, kas nozīmē, ka pirmā posma līderiem šeit būs iespēja parādīt, vai viņi spēs būt tikpat ātri kā pirmajā posmā.

Dalībnieku vidū ir visi ierpiekšējā posma klašu uzvarētāji, kā arī vairāki rallija braucēji – viņu vidū arī Rūdolfs Grahoļskis.

„Esmu iegādājies jaunu automašīnu rallijam, kas šobrīd ir sagatavota braukšanai pa asfaltu, tāpēc nolēmu to notestēt piedaloties Minišosejā. Izmēģināšu spēkus jaunajā disciplīnā un pie reizes pārbaudīšu, cik izturīgs ir jaunais auto. Kāpēc tieši Minišoseja? Iepriecināja distances garumam atbilstošā dalības maksa, kā arī ērtā norises vieta – Biķernieki,” stāsta jaunā „Renault Clio” īpašnieks Rūdolfs Grahoļskis.

Foto: Mārtiņš Vanags

Savus spēkus Minišosejas treniņā izmēģinājis arī pazīstamais latviešu dziedātājs Normunds Rutulis. Pēc pirmajiem apļiem trasē ar „Opel Adam” viņš bija spilgu emociju pārņemts. Iespējams redzēsim Normundu trasē kādā no nākamajiem Minišosejas posmiem.

Arī otrā posma norises laikā sacensību organizatori būs parūpējušies par izklaides iespējām gan skatītājiem, gan dalībniekiem. Svētdien visiem interesentiem būs iespēja tuvāk apskatīt, iepazīties un izbraukt ar šobrīd tik aktuālajiem elektro transportīdzekļiem. Uz vietas būs apskatāms un izmēģināms elektro automobilis „Opel Ampera” no salona „Auto Blitz”, kā arī elektro velosipēdi no „Blueshockbike”.

Tāpat kā pirmajā posmā, sacensības visas dienas garumā komentēs auto eksperts Normunds Avotiņš un darbosies kafejnīca. Visiem, kuri vēlēsies pierādīt savu ātrumu ārpus trases, būs iespēja sēsties pie stūres datorspēļu simulatoros. 

Tieši ar otro posmu sāksies īstā cīņa par sezonas galveno balvu, kuru nodrošina žurnāls „TopGear Latvija” - brauciens ar īstu F1 bolīdu Pērnavas autošosejas trasē. Šo balvu saņems dalībnieks, kurš uzrādīs visstraujāko progresu visas sezonas laikā.

8. jūnija dienas plāns:

8.00 – 10.00 Reģistrācija un automašīnu tehniskā pārbaude

10.15 – 12.00 Kvalifikācijas braucieni

12.30 Sacīkšu starts

17.00 Sacīkšu finišs (plānotais)

17.30 Apbalvošana

Foto: Mārtiņš Vanags

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti