„Riga Summer Race 2014” pirmo reizi Latvijā notiks „Legends” automašīnu paraugdemonstrējumi

 

Foto: Jānis Straupe

Riga Summer Race | 7.augusts 2014 17:24

23. un 24. augustā Biķernieku trasē norisināsies šīs vasaras lielākais autošosejas notikums „Riga Summer Race 2014”.

Organizatori ir parūpējušies par vairākiem pārsteigumiem, no kuriem viens būs paraugdemonstrējumi ar interesantajām „Legends” automašīnām Biķernieku trasē, kas jau iemantojušas skatītāju simpātijas un popularitāti Eiropā.

„Legends” ir automašīnas, kas īpaši būvētas autošosejas sacīkstēm, un sver vien nepilnus 600 kilogramus, attīstot aptuveni 130 ZS lielu jaudu. Šīs automašīnas darbina motocikla dzinējs. „Legends” virsbūve ir maza versija no trīsdesmito gadu amerikāņu automašīnām, kas padara tās īpaši iecienītas skatītāju vidū.

 „Legends” automašīnu sacīkstes ir populāras tādās Eiropas valstīs kā Spānija, Francija, Italija, Anglija, Īrija un Somija.

Vitālijs Kalmi Foto: Jānis Straupe

Šobrīd Latvijā ir iegādāta pirmā šāda veida automašīna un šajā nedēļas nogalē latviešu autošosejas braucējs Vitālijs Kalmi dosies cīnīties ar vietējiem braucējiem Kemoras trasē Somijas čempionāta noslēdzošajā posmā, piedaloties „Legends” klasē, kur iepriekšējā posmā uz starta līnijas stājās 41 dalībnieks.

„Galvenā ideja šīs nedēļas startam Somijas čempionātā ir saprast jauno automobili, izprast dažādas nianses, kas ļautu mums braukt ātrāk. Somijā „Legends” automašīnu klase ir ar ilgām tradīcijām, līdz ar to vietējie sportisti spēs sniegt vērtīgus padomus mašīnas sagatavošanā un regulēšanā,” stāsta Andis Meilans, „Riga Summer Race” sacensību galvenais organizators.

Skatītājiem un interesentiem Latvijā „Legends” automašīnu paraugdemonstrējumi būs skatāmi „Riga Summer Race 2014” pasākuma ietvaros Biķernieku trasē.

„Vēlamies skatītājus iepazīstināt ar „Legends” automašīnām, kas ir ļoti populāras citviet Eiropā. Automašīnas izskats ir ļoti efektīgs un tās aerodinamika trasē ir pārsteidzoša,” komentē A.Meilands.

Par „Riga Summer Race”

„Riga Summer Race” ir lielākās autošosejas sacīkstes Baltijā, ka norisinās Biķernieku trasē kopš 2012. gada, katru gadu pulcējot ap 80 sportistus no sešām dažādām valstīm. „Riga Summer Race” ietvaros tiek aizvadīti Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltijas autošosejas čempionāti, kā arī vēsturisko automašīnu sacīkstes „Dzintara aplis”. 2014. gadā „ Riga Summer Race” ietvaros pirmo reizi  norisināsies arī „555 km” izturības sacensības.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti