Stiprā lietū aizvadīts Minišosejas 3.posms

 

Foto: Publicitātes attēls

Minišoseja | 13.augusts 2014 13:09

Spītējot spēcīgam lietum 7.augusta vakarā Biķernieku trasē norisinājās Minišosejas seriāla 3.posms, kurā piedalījās 37 dalībnieki.

“7.augusts bija izaicinājumu pilna diena. Lietus Rīgā un it īpaši Mežciemā bija tik spēcīgs, ka vairākās vietās Biķernieku trase bija appludināta. Taču iepazīstinot dalībniekus ar apstākļiem uzvarēja cīņasspars un sacensības netika atceltas,” stāsta sacensību organizators Eduards Kalve

Foto: Publicitātes attēls

Līdz ar katru automašīnu nobraukto apli apstākļi trasē uzlabojās un tika uzstādīti arvien labāki rezultāti.

Klasē ar motora tilpumu līdz 1,.8 litriem, pirmo vietu ieņēma Aleksandrs Grīva, kas brauca ar Ģirta Daugaviņa Honda CRX auto, otrais palika Ģirts Daugaviņš, bet uz zemākā pjedestāla pakāpiena kāpa Elvis Turāns ar Honda Civic.

“Šīs sacensības bija atšķirīgas no iepriekš pieredzētā jo visas sacīkstes garumā lija lietus. Tieši tas prasīja no braucējiem ļoti precīzu un korektu braukšanu. Arī es pieļāvu kļūdu un vienā no ātriem līkumiem auto izslīdēja ārpus trases. Tāpat bija jādomā par tehniskiem jautājumiem – jānodrošinās pret logu svīšanu un logu tīrītāju darbību. Prieks, ka esmu spējis izcīnīt uzvaru un ļoti ceru iekļūt arī superbalvas finālā un gūt iespēju izbraukt ar F1 bolīdu,” savus panākumus komentē Aleksandrs Grīva.

Foto: Publicitātes attēls

Klasē ar motora tilpumu līdz 3.0l, ātrākais izrādījās Reinis Lazdiņš ar VW Golf III, otrais finišēja Kristaps Misjuns ar BMW 328, bet trešais Mārtiņš Gūtmanis ar BMW 323ti. “Slapjos apstākļos Biķernieku trase šādā konfigurācijā prasa augstu koncentrēšanos un nedrīkst pieļaut pārgalvīgas kļūdas. Šī bija lieliska pieredze,” pēc finiša atzīst Reinis Lazdiņš.

Savukārt klasē virs 3.0l, pirmo vietu ieguva Andrejs Švagris ar Seat Ibiza FR, aiz sevis atstājot Edgaru Elleru ar Nissan 200SX. “Minišoseja šosezon ir pateicīga vieta, kur vienlaikus gūt gan sacensību pieredzi, gan braukšanas prieku. Šoreiz apvienojot abas īpašības guvu arī gandarījumu par izcīnīto uzvaru,” komentē Andrejs Švagris.

Trīs posmu summā sezonas kopvērtējumā dalībnieku punktu skaits ir visai blīvs, tādēļ gan sportisti, gan līdzjutēji ar interesi gaida atlikušos divus Minišoseja posmus, kuros noskaidrosies 2014. gada kausu ieguvēji.

Foto: Publicitātes attēls

Nākamās Minišosejas cīņas risināsies 19. un 21. augustā, pēc kura tiks atlasīti superfinālisti sezonas galvenajai balvai braucienam ar F1, ko nodrošina žurnāls TopGear Latvija. Lielais superfināls notiks Red Bull Kart Fight ietvaros 31.augustā Biķernieku trasē Brauciens ar F1 bolīdu notiks 3.septembrī Pērnavā, “Auto24 Ring” trasē.

Kopvērtējums pēc 3 posmiem:

1800 klasē, 1.Aleksandrs Grīva 61p, 2.Elvis Turāns 60p, 3.Ivo Eltermanis 49p.

3000 klasē, 1.Kristaps Misjuns 64p, 2.Reinis Lazdiņš 58p, 3.Mārtiņš Gūtmanis 51p.

OPEN klasē, 1.Mareks Žukurs 75p, 2.Toms Lielkājis 53p, 3.Edgars Eriņš 41p.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti