Noslēgusies Minišosejas debijas sezona

 

Foto: Publicitātes foto

Eduards Kalve | 8.septembris 2014 10:00

Ar sezonas pēdējiem treniņiem, septembra pirmajā nedēļā noslēgusies Minišosejas debijas sezona. Sacensību seriāla mērķis ir piedāvāt iespēju ikvienam interesentam iepazīt autošosejas disciplīnu, ļaujot tajā piedalīties, gan ar ielas, gan sporta automašīnām. Visa sezona tika aizvadīta Rīgā, Biķernieku trasē dažādās auto un moto trašu konfigurācijās.

Sezonas laikā Minišoseju izmēģinājuši vairāk kā 100 dalībnieku no visas Latvijas, kas uzskatāmi parāda jaunā seriāla popularitāti. Sezonas gaitā uz starta stājušies gan amatieri, gan rūdīti autosporta profesionāļi. Līdzīga situācija ir arī dalībnieku autoparkā – sākot ar salīdzinoši lētiem, trases izpriecām iegādātiem BMW, līdz jaunākajiem sporta un sacīkšu automobiļiem.

Piektā posma treniņos pirmo reizi uz asfalta seguma debitēja 2014.gada autokrosa čempione Beate Klipa, kura trasē devās ar Opel Astra automašīnu, blakus viņai sēdēja Minišosejas entuziasts un pieredzējis autošosejas braucējs Jānis Vanks. Jau pēc pirmajiem apļiem Jānis Vanks uzslavēja Beati kā lielisku skolnieci, kas ļoti ātri un precīzi izpilda visus norādījumus. Visas sezonas garumā vairāki zināmi autosportisti palīdzējuši ar padomu jaunajiem autošosejas censoņiem.

Sezonas pēdējais posms notika sausos apstākļos 3,5km garajā moto aplī. Pirmo reizi sezonas laikā dalībniekiem bija iespēja izbraukt pa Biķernieku trases starta finiša taisni, kā arī leģendāros “ozola” un “elkoņa” līkumus.

Piektajā posmā ātrākie bija: Aleksandrs Grīva, Elvis Turāns, Ernests Eglītis klasē 1800; Mārtiņš Gūtmanis, Kristaps Narubins, Reinis Lazdiņš klasē 3000; Mareks Žukurs, Juris Jevhuta, Artūrs Batraks ātrākajā, OPEN klasē.

Sezonas kopvērtējumā par uzvarētājiem kļuva: Aleksandrs Grīva, Elvis Turāns, Ivo Eltermanis 1800 klasē; Kristaps Misjuns, Mārtiņš Gūtmanis, Reinis Lazdiņš 3000 klasē; Mareks Žukurs, Toms Lielkājis, Juris Jevhuta OPEN klasē.

Minišosejas galvenā balva bija iespēja sēsties pie F1 formulas stūres. Šādu iespēju sarūpēja žurnāls “Top Gear Latvija”, kas visas sezonas garumā vēroja dalībnieku izaugsmi. Superfināls notika 31.augustā “Red Bull Kart Fight” ietvaros, dalībnieki sacentās braucot ar kartingiem, kā arī veica teorētisko testu. Sīvā cīņā galveno balvu ieguva Aleksandrs Grīva. “Brauciens ar F1 bija spilgtākais manas autosporta karjeras piedzīvojums. Ir fantastiska sajūta izbraukt ar pasaules līmeņa tehniku. Kopumā nobraucu piecus apļus un jau 2.apļa beigās saradu ar formulu un spēju taisnēs spiest pilnu gāzi un izbaudīt 12.000 apgriezienus minūtē. Paātrinājums un bremzēšanas ceļš ir tīrākā bauda. Esmu laimīgs, ka man bija šāda iespēja un noteikti novēlu ikvienam to izbaudīt!”

Minišosejas seriāla organizators pateicas par sadarbību visiem atbalstītājiem un medijiem, kā arī visiem dalībniekiem un skatītājiem, kās nāca un interesējās par jauno pasākumu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti