Svētdien tiks kronēti „Dzintara Aplis 2014” sezonas čempioni

 

Foto: Publicitātes foto

Austra Jātniece | 11.septembris 2014 9:30

Šo svētdien, 14.septembrī sākot no pl.11.00 Biķernieku trasē risināsies vēsturisko spēkratu autošosejas sacensību „Dzintara Aplis 2014” noslēdzošais posms, kurā tiks aizvadītas pēdējās sīvās cīņas, lai noskaidrotu 2014.gada sezonas čempionus. Vienlaikus ar „Dzintara Aplis 2014” septīto posmu Biķernieku trasē startēs arī „Žiguļu Kauss 2014” (VAZ Tuss) 8.posms, Latvijas čempionāta posms nacionālajā klasē, Volgu klasē un “Kumho Challenge”.

Vēsturisko automašīnu autošosejas sacensībās „Dzintara Aplis 2014” dalībnieki šogad startēja septiņos posmos, kur noslēdzošais posms notiks šajā nedēļas nogalē - 14. septembrī Rīgā, Biķernieku trasē. Pasākuma dienā risināsies sacensības VAZ 1300, VAZ 1600, Volga, Formula Easter, Formula Mondial klasēs, tostarp arī „Žiguļu Kauss 2014” (VAZ Tuss) 8.posms, Latvijas čempionāta posms nacionālajā klasē, Volgu klasē un Kumho Challenge.

Pēc aizvadītiem sešiem posmiem kopvērtējuma līderpozīcijās „VAZ” klasē ierindojas Pēteris Laipnieks VAZ 1600, priekšlaicīgi kļūstot par sezonas čempionu aiz sevis atstājot šīs sezonas sīvāko konkurentu Konstantinu Samušiju un Ivaru Vasaraudzi. VAZ 1300 klasē par čempiona titulu plecu pie pleca cīnīsies Mārtiņš Lagzdiņš un Aivars Laipnieks, jo pēc šī posma noskaidrosies 1.vietas ieguvējs sezonas kopvērtējumā.

„Šī ir bijusi gana spraiga sezona, jo uz pēdām visu laiku ir minuši mani sīvākie šīs sezonas konkurenti - Aivars Laipnieks un Matīss Mežāks. Protams, žēl, ka sezonas vidū no sacensībām nācās izstāties spēcīgam dalībniekam -Pēterim Ziemanim. Galvenais ir neapstāties, jo to tikai citi gaida, lai spētu ar vēl lielāku ātrumu aiziet Tev pa priekšu,” par aizvadīto sezonu stāsta pašreizējais VAZ 1300 klases līderis Mārtiņš Lagzdiņš.

Savukārt Volga klasē priekšlaicīgi par šīs sezonas čempionu kļuvis Ainārs Šēnfelds, kur atliek tikai cīņa par goda pjedastāla vietām, uz kurām šobrīd pretendē Andrejs Paupers un Ivars Janeks. Šajā posmā gaidāmi dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas.

Tā pat par par tradīciju un neatņemamu “Dzintara Aplis” sacensību svinīgo atklāšanas posmu ir kļuvis svinīgais parādes brauciens Rīgas ielās, kas arī šajā noslēdzošajā posmā ir paredzēts sestdien 13.septmebrī no Biķernieku trases līdz Doma laukumam, kur sākot ar pl.18.00 tiks atklāta „Dzintara Apļa 2014” sezonas noslēdzošās sacensības. Pilsētas apmeklētājiem no pl.18.00 līdz pl.19.00 Doma laukumā būs iespēja satikt klātienē sacensību dalībniekus un aplūkot vēsturiskos spēkratus.

Sacensību sākums – 14. septembris no pl.11.00, kad starts tiks dots 1.braucienam, 2.brauciens – pl.14.00, apbalvošana – pl.17.00 . Tostarp būs vērojams tradicionālais Antīko automobiļu kluba goda aplis. Savukārt pl.17.00 būs vērojams motobols, kur sacentīsies MK-Rīga pret „Milda”, Kretinga (Lietuva).

 

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti