Reinis Nitišs Gymkhana GRiD sacensībās iegūst otro vietu pilnpiedziņas auto klasē 1

 
RA Events | 2.novembris 2014 21:10

Madridē norisinājās Gymkhana GRiD sacensību finālposms, kurā piedalījās Kena Bloka aicināti, pasaules atpazīstamību guvuši, rallija rallijkrosa un drifta profesionāļi – tostarp arī jēkabpilietis Reinis Nitišs

Reinis Nitišs no 30. oktobra līdz 1. novembrim Spānijas galvaspilsētā Madridē piedalījās Kena Bloka rīkoto automašīnu veiklības sacensībās Gymkhana GRiD. Lai gan Nitiša vadīto automašīnu sacensību laikā piemeklēja sajūga defekts, jēkabpilietis spēja uzrādīt pietiekami ātru laiku, lai pilnpiedziņas automašīnas klases kopvērtējumā ierindotos otrajā vietā.

Reinis Nitišs Foto: Monsterenergy.com

Madridē norisinājās Gymkhana GRiD sacensību finālposms, kurā piedalījās Kena Bloka aicināti, pasaules atpazīstamību guvuši, rallija rallijkrosa un drifta profesionāļi – tostarp arī jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš FIA pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējumā šobrīd ierindojas trešajā vietā. Gymkhana GRiD veiklības sacīkšu formāts paredz, ka dalībnieki viens pret vienu startē divās spoguļattēlā izveidotās trasēs, cenšoties apbraukt trasē izvietotos šķēršļus ātrāk par sāncensi. Sacensību nākamajā kārtā iekļūst tas braucējs, kurš uzvarējis abus braucienus. Ja katrs no braucējiem uzvarējis vienu reizi, tiek rīkots izšķirošais, trešais, brauciens, kura uzvarētājs turpina dalību sacensībās.

Nitišam šīs bija pirmās šāda veida sacensības, kurās viņš startēja ar vēl neiepazītu, rallija komandas ASRT sagatavotu, pilnpiedziņas klases automašīnu Mitsubishi Lancer Evolution X. Ceturtdien Nitišs veica dažus treniņbraucienus, kuru laikā ātri spēja apgūt braukšanas pamatprincipus un pārliecību, ka arī sacensībās viņš spēs uzrādīt konkurētspējīgu kontrollaiku.

Gymkhana GRiD pirmajā kārtā Reinis Nitišs sacentās ar Dmitriju Sribniju, par kuru viņš abos braucienos bija ātrāks. Diemžēl pēc sacensību otrā brauciena Nitiša pilotētajai automašīnai konstatēts sajūga defekts. Lai gan mehāniķi darīja visu, kas viņu spēkos, lai bojājumu novērstu, atvēlētajā laikā limitā tas neizdevās. Līdz ar to, sacensības Nitišam noslēdzās jau pēc pirmās kārtas. Kā izrādījās sacīkšu izskaņā, tad par uzvarētāju pilnpiedziņas klasē kļuva tieši Dmitrijs Sribnijs. Tikmēr, Reiņa Nitiša laiks sacensību pirmajā kārtā bija pietiekami konkurētspējīgs, lai sacensību izskaņā savā ieskaites klasē viņš ierindotos otrajā vietā.

“Man ir neaprakstāms prieks, ka izdevās apvienot visus nepieciešamos resursus, lai būtu iespējams startēt Gymkhana GRiD. Kens Bloks un viņa komanda ir paveikusi iespaidīgu darbu – atmosfēra Madridē bija vienreizēja un varēju izbaudīt sev neierastās sacensības un gūt pozitīvas emocijas, kas noteikti noderēs gatavojoties rallijkrosa sezonas izšķirošajam posmam Argentīnā.

Foto: Monsterenergy.com

Liels gandarījums, ka pirmo reizi piedaloties sacensībās ar automašīnu, ar kuru iepriekš neesmu braucis, spējām uzrādīt tik konkurētspējīgu rezultātu. Paldies visai ASRT komandai, kas ieguldīja ļoti lielu darbu, lai tik īsā laikā sagādātu man tik ātru sacīkšu tehniku.

Šī bija pirmā reize, kad startēju Gymkhana GRiD un veiklības sacensībās kā tādās. Un jāsaka, kā ir – man ļoti iepatikās šāda veida braukšana – apbraucot figūras un veicot dažādus elementus. Tagad, kad mums ir pieredze un zinām, ka varam cīnīties par augstām vietām arī šādās sacīkstēs, iespējams, jau nākamgad šeit atgriezīšos,” labā noskaņojumā pēc sacensībām ir Reinis Nitišs.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ruu@uto 3.novembris 2014 9:20
1 1 Atbildēt

Teicami, Reini! Un vislabākie no vēlējumi arī "fāteram" un

Igaveņam, kaut kā visiem ar ASRT auto "izdodas"... :-))))))

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti