Jūnijā uz Pērnavu - labākā sacīkšu trase Baltijā uzņems savu lielāko pasākumu

 

Foto: Publicitātes attēls

Artūrs Virbulis | 6.aprīlis 2016 7:06

16.-18. jūnijā gaidāmās Baltijas 1000 km sacensības būs lielākais autosporta pasākums Pērnavas auto trases mūsdienu vēsturē. Pirms teju gadsimta radītā trase pirms pāris gadiem tika pilnībā atjaunota, uzreiz kļūstot par iemīļotu vietu visu trīs Baltijas valstu autosportistiem.

Divi stāsti

Pērnavas auto trases vēsturi var iedalīt divās daļās – līdz 2012. gadam un pēc tā. Tas bija gads, kurā sacīkšu trase par 6 miljoniem eiro (no kuriem vairāk nekā puse tika piesaistīta no Eiropas savienības fondiem) tika pilnībā atjaunota. Modernā būve tagad ir 3,2 km gara, ar 20 000 m2 lielu dalībnieku parku un 23 atsevišķiem komandu  boksiem.

Trases valdes priekšsēdētājs Andres Halls skaidro, ka pirmās sacensības šajā vietā tika rīkotas teju pirms 100 gadiem – pagājušā gadsimta ceturtajā dekādē. „6,1 km garā trase sastāvēja no 3 ielām, kas stiepjas ap tagadējo „auto24ring” kompleksu. Tās tika slēgtas vien uz sacīkšu dienām, bet pārējā laikā tās bija atvērtas pārējai satiksmei. Šī vieta ilgi tika izmantota sacīkstēm, bet kā normāla trase tā tika uzbūvēta vien pagājušā gadsimta devītajā dekādē,” skaidro Andres.

1989. gadā tika uzbūvēta 3,6 km garā Pērnavas sacīkšu trase. Jaunā konfigurācija gan vēl arvien ietvēra divas ielas. Pēc 2000. gada rekonstrukcijas tika izmantoti vairs vien 350 metri koplietošanas ceļa, bet trases garums saīsināts līdz 2,1 km.

2012. gadā pienāca laiks atvērt jaunu lappusi Pērnavas sacīkšu trases vēsturē. Ar Eiropas savienības fondu un privāto investoru palīdzību trase tika pilnībā pārbūvēta. Vecā daļa tika savienota ar vairāk nekā vienu kilometru garu jaunu posmu, radot jauno 3,2 km garo trasi. Gan vecā, gan jaunā daļa tika pie jauna asfalta un tagad ir iespējams izveidot 10 dažādas trase konfigurācijas.

Lielākais pasākums

Bijušais autosportists un tagadējais trases valdes priekšsēdētājs Andres Halls tic, ka gaidāmās Baltijas 1000 km sacensības būs lielākais pasākums „auto24ring” trases mūsdienu vēsturē.

„Līdz šim mums ir bijuši dažāda veida pasākumi: F4, Porsche kauss, daudzi vietējie un ārzemju seriāli un testi, bet gan skatītāju, gan dalībnieku ziņā tik masīvs pasākums tiks rīkots pirmo reizi,” sola „auto24ring” valdes priekšsēdētājs un viens no pasākuma organizatoriem. Andres Halls garantē, ka trase un tās infrastruktūra ir gatava uzņemt lielu cilvēku skaitu. Tiek prognozēts, ka Baltijas 1000 km trīs sacensību dienu laikā kopējais skatītāju skaits trasē sasniegs 20 000.

Otrs Baltijas 1000 km sacensību organizators Darius Grinbergas neslēpj sajūsmu par augošo dalībnieku sarakstu. „Sacīkšu faniem jābūt gataviem piedzīvot ļoti ātrus un mūsu reģionā unikālus automobiļus – komandas ar Maserati un Mercedes-Benz SLS AMG GT3 sacīkšu automobiļiem jau ir apstiprinājušas dalību. Mēs saņemam ļoti lielu interesi arī no citām ātrām komandām, tādēļ esmu drošs, ka uz starta stāsies daudzi skaisti auto un ātri braucēji,” tā Darius Grinbergas. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti