Kartingistam Valteram Zviedrim labas izredzes prestižajā CIK-FIA Kartinga Akadēmijā (+ video; foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 11.aprīlis 2016 6:55

Latvijas kartinga braucējs Valters Zviedris šogad pārstāvēs Latviju Starptautiskās Automobiļu federācijas Kartinga komisijas (CIK-FIA) Kartinga Akadēmijā.

Valters savas izredzes raksturo kā ļoti labas, kas nozīme, ka par Latvijas vārdu Eiropā nebūs jākaunas. Sacensības norisināsies trijos posmos. Pirmais Francijā, Essē trasē (21.-24. aprīlis), otrais Portugālē, Portimau trasē (23.-26. jūnijs) un noslēdzošais posms Zviedrijā, Kristianstadā (1.-4. septembris).

Valteram konkurenci cīņā par galveno balvu - apmaksātu vietu kādā no vadošajām komandām CIK-FIA pasaules čempionātā junioriem, kas 20. Novembrī tiks aizvadīts Bahreinā, Sahiras trasē, sastādīs 51 dalībnieks no 38 valstīm.

CIK-FIA Kartinga Akadēmija ir īpaša ar to, ka visi Kartinga Akadēmijas dalībnieki startē ar viena ražotāja tehniku - OTK grupas Expirit karts ar Vortex OK Junior dzinēju. Kartu rāmjus dalībnieki izlozēs visiem trim posmiem, bet motorus - katram posmam atsevišķi. Tas nozīmē, ka konkurence cīņā par uzvaru ir padarīta maksimāli līdzīga, jo uzvarētāju noteiks braucēja talants, komandas prasmes regulēt tehniku
atbilstoši trases īpatnībām un sportista prasībām. Sportistu vecums - no 12 līdz 15 gadiem.

Valtera tēvs un menedžeris - Aigars Zviedris uzsver: "Uzdevums nav viegls, bet strādāsim un cīnīsimies ar mērķi uzvarēt vai vismaz iegūt pēc iespējas labāku rezultātu katrā no trim seriāla posmiem. Zviedrijas trase Kristiansatadā Valteram ir pazīstama, tur pagājušajā gadā 32 sportistu konkurencē tika izcīnīta 6 vieta Zviedrijas Rotax Max V posmā."

Valters Zviedris līdz šim var lepoties ar divkārtēju Latvijas kartinga čempiona titulu 2009. gadā Micro klasē un 2015. gadā Rotax Max Junior kategorijā. Bez šiem tituliem Valtera rīcībā ir vairākas Latvijas un Baltijas čempionātu medaļas, jo katrā kartingā pavadītajā sezonā gūtas sacensību uzvaras un godalgotas vietas. Šo sezonu jūrmalnieks sāka jau pagājušajā nedēļā Beļģijā, Genkas trasē, kurā norisinājās Rotax Euro Challenge seriāla pirmais posms. Hītos Valters finišēja 13., 9. un 10. vietā, bet priekšfinālā cīnījās pirmajā desmitniekā, taču piedzīvoja avāriju.

Sacensības izdevās turpināt un arī sasniegt finišu, pēc soda sekunžu saņemšanas ieņemot 29. pozīciju. Finālā Valters no pēdējām pozīcijām aizcīnījās līdz pat 20. vietai, taču vēlāk no sacensībām tika izslēgts, neatļautu apdzīšanas manevru izmantošanas dēļ. Šobrīd Valters ir atgriezies mājās un aktīvi gatavojas, iespējams, līdz šim savas karjeras svarīgākajam startam - Starptautiskās Automobiļu federācijas Kartinga komisijas (CIK-FIA) Kartinga Akadēmijas pirmajam posmam - Francijā, Essē trasē. Turam īkšķus!

Video intervija ar Valteru Zviedri un viņa tēvu un menedžeri Aigaru Zviedri pirms gaidāmajiem startiem Latviju Starptautiskās Automobiļu federācijas Kartinga komisijas (CIK-FIA) Kartinga Akadēmijā – pielikumā.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti