Reinis Nitišs startēs Baltijas autošosejas sezonas atklāšanas sacīkstēs Pērnavā

 
27.aprīlis 2016 7:46

Pērnavas “auto24ring” trasē 1. maijā tiks atklāta jaunā Baltijas autošosejas sezona. Uz starta Baltijas 4H izturības sacīkstēs izies arī pazīstamais Latvijas autosportists, pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs, kurš startēs “Zvaigzne Motorsport” komandā ar BMW 330 automašīnu.

Pērnavā uz pirmo reizi uz starta izies vairāki jaunie Latvijas autosportisti.

Reinis Nitišs uz starta stāsies kopā ar Baltijas 4H izturības sacīkšu dalībniekiem, kuri četru stundu garumā sacentīsies par izturīgākās un ātrākās komandas titulu. “Zvaigzne Motorsport” komandas mērķi ir visaugstākie, tā ir uzvara ne tikai “Diesel” klasē, bet arī absolūtajā vērtējumā. Šī būs pirmā reize, kad Reinis Nitišs startēs izturības sacīkstēs. Kopā ar viņu komandā startēs arī autosportists Valts Zvaigzne.

“Nekad iepriekš neesmu braucis izturības sacīkstēs. Komandai, kurā startēšu, ir uzbūvēta jauna automašīna īpaši izturības sacīkstēm, tāpēc būs interesanti pamēģināt ar to braukt un redzēt kā tā vadās. Piektdien pirms sacīkstēm aizvadīsim treniņus Pērnavas trasē, lai būtu gatavi sacīkstēm. Mērķis ir nostartēt pēc iespējas labāk, noteikti vēlamies cīnīties ar labākajiem braucējiem par uzvaru,” stāsta Reinis Nitišs.

Pirmajā posmā izturības sacīkstēs startēs 20 spēcīgas komandas, no tām sešas pārstāvēs “Diesel” klasi. Autoparks ir tiešām iespaidīgs, jo blakus spēcīgajām BMW M3 automašīnām stāsies arī AQUILA CR1 prototips, kas līdz šim redzēts tikai Palangas 1000 km sacīkstēs, un Porsche 911 GT3. “Zvaigzne Motorsport” komandai nāksies sacensties ne tikai ar lietuviešiem, bet arī latviešu komandu “Flash Racing”, kuriem šī būs jau otrā sezona izturības sacīkšu čempionātā.

Latviešu sportistu vārdi redzami arī sprinta sacīkšu klasēs – “Kumho Challenge S1600” klasei pievienojušies jaunie sportisti Beate Klipa, Mārtiņš Sesks, Nikolajs Grjazins. Šajā posmā uz starta atkal būs iespēja redzēt vecmeistaru Ģirtu Krūzmani, kurš šoreiz startēs ar “Peugeot 208 R2” automašīnu.

“Kumho Challenge Nacionālajā” klasē turpināsies cīņas par uzvaru starp Jāni Vanku, Gariju Rožkalnu, Gati Drēviņu un citiem pagājušās sezonas līderiem.

Kopumā pirmajā posmā Pērnavas “auto24ring” trasē piedalīsies vairāk nekā sportisti no 5 valstīm. Gaidāmas aizraujošas stratēģijas, tehnikas un pašu dalībnieku izturības sacensības.

Baltijas autošosejas atklāšanas programma 1. maijā:

Kvalifikācijas braucieni:
10:00-10:10 Baltic Touring Cars
10:15-10:25 Kumho Challenge (S1600)

Sacīkšu braucieni:
10:30-11:20 BMW 325 kauss – 3. brauciens
11:25-11:50 Baltic Touring Cars – 1. brauciens
11:55-12:20 Kumho Challenge (S1600 un Nacionālā klase) – 1. brauciens
12:50-13:15 Baltic Touring Cars – 2. brauciens
13:20-13:45 Kumho Challenge (S1600 un Nacionālā klase) – 2. brauciens
14:00-18:00 Baltijas 4H izturības sacīkstes
18:30 Apbalvošanas ceremonija

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti