“LMT Autosporta Akadēmijas” pilote Beate Klipa uz goda pjedestāla Latvijas autošosejas čempionāta pirmajā posmā

 
Anda Treija | 2.maijs 2016 15:23

Ar sacīkstēm Pērnavā, Auto24 trasē, startējusi Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) sezona.

Šajās sacensībās šogad startē arī “LMT Autosporta Akadēmijas” piloti Mārtiņš Sesks un Beate Klipa. Pirmajā posmā lielisku sniegumu parādīja Klipa, finišējot trešajā vietā “Kumho Challenge Super1600” klasē.

Abi “LMT Autosporta Akadēmijas” jaunieši – divkārtējā Latvijas čempione autokrosā Beate Klipa un patreizējais Latvijas rallija čempionāta vicelīderis Mārtiņš Sesks – šosezon sper pirmos soļus auto šosejā. Ja M. Sesks pirmās sacensības aizvadīja jau pirms nedēļas, izcīnot otro vietu “Fast Lap” seriāla pirmajā posmā, tad B. Klipa debiju piedzīvoja šonedēļ.

Izcīnot trešo un ceturto vietu braucienos, B. Klipa ieguva 27 ieskaites punktus, kas deva trešo vietu posma summā. “Esmu ļoti priecīga! Pirms nedēļas bija pilnīga neziņa par to, kā man veiksies, un galvenais uzdevums bija nepalikt pēdējai. Tomēr šajā nedēļas nogalē ar katru apli jutos arvien labāk, un beigās jau sanāca braukt diezgan ātri. Protams, ir ļoti daudz jāmācās, jo šīs bija tikai manas pirmās sacīkstes. Tomēr tas nemazina prieku par paveikto – goda pjedestāls noteikti ir daudz labāks rezultāts nekā pirmajā posmā biju gaidījusi!,” tā par savu debiju autošosejas sacensībās izsakās B. Klipa.

Otram “LMT Autosporta Akadēmijas” pilotam Mārtiņam Seskam Baltijas autošosejas čempionāts nebija veiksmīgs. Uzrādījis konkurēt spējīgus rezultātus treniņos un kvalifikācijā, uz sacīkšu starta Mārtiņš stājās ar pamatotām cerībām uz godalgoto trijnieku. Tomēr pievīla mašīnas elektrosistēma, un nācās izstāties abos braucienos. Tagad M. Seska mehāniķiem jāpaveic gandrīz neiespējamais, un līdz rallijam “Kurzeme” (notiks 6. un 7. maijā) mašīna ne tikai jāpārbūvē atbilstoši rallija sacensībām, bet arī jānovērš elektrosistēmas defekts.

Nākamās sacensības “LMT Autosporta Akadēmijai” jau nākamnedēļ – ekipāža Mārtiņš Sesks / Reinis Vilsons startēs Latvijas autorallija čempionāta otrajā posmā, rallijā “Kurzeme”. Beatei Klipai nākamais starts paredzēts pēc trim nedēļām, debitējot NEZ kroskartu čempionāta pirmajā posmā Hēljesas trasē Zviedrijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti