Vai Latvijas PRO drifteriem izdosies pārspēt Baltijas kaimiņus jau šajā nedēļas nogalē Biķerniekos, raganas katlā?

 
Eline Berke | 3.maijs 2016 11:07

Pēc garā ziemas pārtraukuma nedēļas nogalē – 7. un 8. maijā – Biķernieku trasi atkal piepildīs dzinēju dārdoņa un bieza dūmu sega, jo tiks dots starts Triobet Latvijas PRO drifta čempionātam.

Bīstamajā moto trases daļā- Raganas katlā, redzēsim ne vien labākos latviešu, bet arī spēcīgākos igauņu un lietuviešu drifterus, jo paralēli Triobet Latvijas čempionātam norisināsies arī Igaunijas, Lietuvas un Baltijas drifta sezonas atklāšanas sacensības.

Ja pirms pagājušā gada sezonas atklāšanas, kas moto aplī jeb tautā sauktajos Raganas katlos notika pirmo reizi, bija daudzi jautājumi un neziņa par to, kādas būs sacensības, tad šoreiz šaubu nav. Spriežot pēc pagājušā gada avārijām un ciešajām cīņām, droši var teikt, ka Raganas katli neliks vilties nedz braucējiem, nedz skatītājiem.

Runājot par braucējiem, tad 7. maijā notiekošajiem visu trīs Baltijas valstu nacionālajiem čempionātiem un atsevišķajai Baltijas čempionāta ieskaitei uz doto brīdi reģistrējies 21 PRO pilots. Tomēr tie nebūt vēl nav visi, jo dalībnieku sarakstā redzams vien viens igauņu pilots, lai gan ir skaidrs, ka no ziemeļu kaimiņvalsts uz pirmo posmu ieradīsies vairāk nekā 10 braucēju. Pagājušajā gadā Raganu katlos uzvaru izcīnīja lietuvietis Andrius Čibirka, tādēļ latviešu braucēji darīs visu, lai šoreiz uzvaras kauss paliktu tepat Latvijā.

Skaļākais vārds starp šobrīd reģistrētajiem pilotiem noteikti ir pagājušā gada čempionam un skatītāju favorītam Ingusam Jēkabsonam, kurš startēs ar sev pierasto 5. sērijas BMW, kas apveltīts ar V8 kompresora dzinēju. Jāatzīmē, ka gan Ingusa auto, gan viņa brāļa Ingemāra 6. sērijas BMW ieguvuši pilnīgi jaunu un spilgtu vizuālo noformējumu.

Par jaunām vēsmām Latvijas un Baltijas PRO klases sacensībās sola gādāt kuplā skaitā esošie jaunpienācēji no Latvijas drifta kausa ProAm klases. Kā spilgtākos no tiem noteikti var izcelt „Degviela Motorsport” komandu, kuru pirmajā posmā PRO klasē pārstāvēs Voldemārs Siliņš, Alvis Buls un Jānis Sijāts. Siliņš pagājušajā gadā ProAm ieskaitē finišēja otrajā vietā, līdz ar to būs interesanti redzēt, vai viņš arī PRO klasē spēs cīnīties par pirmajām vietām.

Bet jau svētdien 8. maijā visi ir laipni lūgti uz notiekošo Triobet Latvijas drifta kausa sezonas atklāšanu. Street un ProAm klases kā ierasts pulcēs kuplu dalībnieku skaitu, jo jau šobrīd sacensībām reģistrējušies 35 piloti. To skaits gan līdz 8. maijam solās vēl pieaugt, jo daudzi braucēji šobrīd steidz pabeigt savus spēkratus un vēl nav droši par savu dalību. Lielākā ProAm klases intriga – kā ar jaunuzbūvēto 3. sērijas (E30) BMW trasē veiksies tandēmu meistaram Regnāram Mozgam-Kļaviņam? Un kā ar jauno auto apradīs Pēteris Burvis? Un vai, kāds no jaunajiem ProAm klases jaunpienācējiem būs gana spēcīgs, lai pievarētu tos, kas nebrauc pirmo gadu!?

Sacensību atklāšana sestdien, 7. maijā, noteikta uz 12:00, savukārt tandēmu braucienu starts solās būt 16:00. Savukārt 8. maijā sacensību starts ar dalībnieku parādi noteikts uz 13:00, savukārt tandēmu braucieni solās sākties 15:30. Bet 6.maijā visas dienas garumā sportisti aizvadīs treniņus.

Īpaši jāuzsver tas, ka abās sacensību dienās būs atvērtie dalībnieku parki. Tas nozīmē, ka bez papildus samaksas būs iespējams gan tuvumā aplūkot drifta spēkratus, gan arī tikties ar labākajiem Baltijas drifteriem. Skatītāju zonā,sadarbībā ar Skrīveru saldumiem, abas dienas darbosies arī bērnu atpūtas laukums, tāpat arī ar 1188 uzziņu dienesta atbalstu būs pieejama bezmaksas piepūšamā atrakcija bērniem.

7. maija Triobet Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltijas PRO drifta čempionāta atklāšana un 8. maija Triobet Latvijas drifta kausa sezonas atklāšana būs divi dažādi pasākumi, uz katru no tiem pieejamas atsevišķas biļetes. Uz 7. maija Baltijas PRO klašu sacensībām biļešu cena iepriekš pārdošanā ir 10 eiro, savukārt uz 8. maija Latvijas drifta kausu biļešu cena iepriekš pārdošanā ir 8 eiro. Bērniem biļešu cena iepriekš pārdošanā – 3 eiro uz katru dienu.

DIENASSKĀRTĪBA.

PIEKTDIENA 06.05.2016
12:00-14:00 STREET TRENIŅI
14:00-16:00 PROAM TRENIŅI
16:00-20:00 PRO TRENIŅI

SESTDIENA 07.05.2016
09:10-11:30 BRĪVIE TRENIŅI
12:00 SACENSĪBU ATKLĀŠANA
12:30-15:30 KVALIFIKĀCIJAS BRAUCIENI
16:00-19:30 TANDĒMI TOP 32
19:45 APBALVOŠANA

SVĒTDIENA 08.05.2016
08:00-09:30 STREET OFICIĀLIE TRENIŅI
09:30-11:00 PROAM OFICIĀLIE TRENIŅI
11:10-13:00 STREET KVALIFIKĀCIJA
13:00 ATKLĀŠANAS PARĀDE
13:30-15:00 PROAM KVALIFIKĀCIJA
15:30 STREET TANDĒMI
17:00 PROAM TANDĒMI
19:00 APBALVOŠANA

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti