Četri latviešu sportisti dodas uz Somijas Legends čempionāta pirmo posmu

 
Evita Tīdmane | 12.maijs 2016 7:55

Jau šajā nedēļas nogalē, 14. - 15. maijā, ”Botniaring” trasē, Somijā, notiks Somijas Legends čempionāta pirmais posms, kurā piedalīsies arī četri sportisti no Latvijas.

Uldis Timaks un Konstantīns Calko jau iepriekš ir braukuši sacensībās ar Legends automašīnām. Pirmo reizi Legends sacensībās uz starta redzēsim titulēto latviešu autošosejas braucēju Jāni Horeliku un 15 gadus veco kartinga čempionu Ernestu Veismani.

Somijas garākajā un ātrākajā „Botniaring” trasē, pirmajā posmā piedalīsies 38 dalībnieki no Somijas, Latvijas un Krievijas. Latviešu sportisti uz Somiju dodas katrs ar saviem uzstādītajiem mērķiem, tomēr visi plāno piedalīties šogad izveidotajā NEZ Legends čempionātā, kurā iekļauti trīs posmi Pērnavā, Rīgā un Somijā.

Pieredzējušais autobraucējs Uldis Timaks ar Legends automašīnu sacensībās brauks jau trešo gadu, tāpēc šoreiz mērķi ir uzstādīti krietni augstāki. „NEZ posmus noteikti braukšu visus. Spēcīgākā konkurence noteikti būs Somijā notiekošajās sacīkstēs. Šogad mērķis ir uzrādīt labākus rezultātus kā pērn. Treniņus gan neesmu aizvadījis, jo mašīna vēl skrūvējas kopā, ir pārlasītas praktiski visas detaļas un ceru, ka tā būs ātrāka nekā pagājušajā gadā,” pāris dienas pirms došanās uz Somiju stāsta U.Timaks, kuram labākais pagājušās sezonas rezultāts bija 8. vieta Pēnavas sacensību posmā.

Pieredzējušais Latvijas autošosejas braucējs Jānis Horeliks pēc ilgākas pauzes atkal ir nolēmis atgriezties autosportā, izvēloties tieši interesanto Legends sacensību seriālu. „Šāda veida sacīkstēs neesmu startējis kādus trīs gadus,” stāsta J.Horeliks, „šogad piedalīties mani pamudināja organizatori, turklāt izmaksas ir daudz lētākas attiecībā pret jebkāda tipa salona mašīnu sacīkstēm. Uz pirmo posmu braucam kā uz treniņu. Tas, ko es sagaidu - jaunu pieredzi tieši Legends sacīkstēs.”

Konstantīns Calko iepriekšējā gadā Biķernieku trasē pirmo reizi startēja ar Legends automašīnu un arī šogad dodas uz Somiju, lai pirmajā posmā mērotos spēkiem ar labākajiem šo nelielā izmēra sporta automašīnu braucējiem. Legends sacensībās šogad debitēs arī 15-gadīgais Ernests Veismanis, Latvijas un Baltijas čempions kartingā.

Legends automašīnu jaunajam sportistam iegādājies tēvs Atis Veismanis pagājušā gada beigās. Līdz šim aizvadīti vairāki treniņi Pērnavā un Biķerniekos. “Šai automašīnai ir pavisam citādāka specifika, bet Ernests tam ir gatavojies. Braucot uz pirmo posmu Somijā, galvenais mērķis nav sasniegt augstus rezultātus, bet gan pienācīgi sagatavoties NEZ Legends čempionātam,” stāsta Ernesta Veismaņa tēvs Atis Veismanis.

Latviešu braucēji šogad plāno piedalīties Somijas Legends posmos, kuri kopumā būs seši, kā arī visos trīs NEZ posmos, kura viens no posmiem 9. un 10. jūlijā notiks Rīgā, Biķernieku trasē.

Par Legends automašīnu klasi

Legends ir budžeta autošosejas klase, kas pēdējos 15 gadus iekarojusi popularitāti visā Eiropā. Legends sporta automašīnu virsbūve ir veidota pēc Amerikas trīsdesmito gadu automobiļa izskata. Legends automašīnas ir aprīkotas 1300 ccm "Yamaha" motocikla dzinēju un sver vien nepilnus 600 kilogramus, kas ļauj paātrināties līdz 100 km/h mazāk kā četrās sekundēs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti