Konstantīns Calko uzrāda lielisku sniegumu Somijas Legends čempionāta pirmajā posmā

 

Foto: Publicitātes attēls

Evita Tīdmane | 18.maijs 2016 16:41

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 14. – 15. maijā, „Botniaring” trasē Somijā notika Somijas Legends čempionāta pirmais posms, kurā uz starta 37 braucēju konkurencē izgāja arī četri zināmi latviešu sportisti.

Ar lielisku sniegumu sacīkstes aizvadīja Konstantīns Calko, izcīnot astoto un devīto vietu divās sacensību dienās.
Aukstos un lietainos laika apstākļos Somijā “Botniaring” trasē norisinājās pirmais Legends čempionāta posms. Pirmo reizi uz Somijas čempionāta posmu bija devušies zināmie Latvijas autošosejas braucēji Konstantīns Calko un Jānis Horeliks, kā arī kartinga čempions Ernests Veismanis. Tāpat 37 braucēju konkurencē uz starta stājās arī pieredzējušākais no Latvijas Legends braucējiem - Uldis Timaks.

„Gāja ļoti labi, nevar teikt, ka rezultāts būtu izcils, bet esmu ļoti apmierināts, ņemot vērā, ka ir jauna mašīna, jauns mehāniķis, jauna trase un bija daudz kas jāapgūst. Tomēr man ļoti iepatikās pats čempionāts un sacensību formāts - citādāka kvalifikācija, milzīga konkurence. Plānoju braukt visus NEZ čempionāta posmus un gribu piedalīties arī Somijas čempionātā,” pēc sacīkstēm atzinās Konstantīns Calko, kuram izdevās izcīnīt 9. vietu pirmajā sacensību dienā. Otrajā dienā Calko finišēja augstajā 5. vietā, taču, saņemot trīs pozīciju sodu, nācās samierināties ar 8. vietu.

Tikmēr pārējiem latviešu braucējiem bija jāsamierinās ar vietu otrajā un trešajā desmitniekā – Uldis Timaks pirmajā braucienā ierindojās 26. vietā, kamēr Jānis Horeliks savā pirmajās Legends sacīkstēs izcīnīja 29. vietu, bet Ernests Veismanis - 34.

Otrajā sacensību dienā, stipra lietus apstākļos, rezultātu uzlabot izdevās Ernestam Veismanim un Jānim Horelikam, attiecīgi finišējot 22. un 23. vietā, kamēr Uldis Timaks palika stāvam startā ar sajūga defektu.

Pieredzējušajam Jānim Horelikam šīs bija pirmās šāda veida sacīkstes pēc vairāku gadu pārtraukuma. “Mācījos braukt un lēnām sāku pierast pie mašīnas. Braukšana ar to ir specifiska, turklāt mums nebija zināmi pareizie regulējumi. Ar katru treniņu mēģinājām uzlabot rezultātus. Katra mazākā trasē pieļautā kļūda ir zaudēts laiks, tāpēc arī rezultāts ir tāds kā ir. Bet kopumā viss ir ļoti labi, mērķis bija braukt un saprast šo auto. Turpināsim ar katru nākamo reizi rezultātus uzlabot,” pozitīvi noskaņots ir Jānis Horeliks.

Konstantīna Calko lieliskais sniegums pirmajā Somijas čempionāta posmā ļauj cerēt uz labu sniegumu arī 2. un 3. jūlijā gaidāmajā NEZ 1. posmā Pērnavas trasē.

Par Legends automašīnu klasi

Legends ir budžeta autošosejas klase, kas pēdējos 15 gadus iekarojusi popularitāti visā Eiropā. Legends sporta automašīnu virsbūve ir veidota pēc Amerikas trīsdesmito gadu automobiļa izskata. Legends automašīnas ir aprīkotas 1300 ccm "Yamaha" motocikla dzinēju un sver vien nepilnus 600 kilogramus, kas ļauj paātrināties līdz 100 km/h mazāk kā četrās sekundēs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti