Hamiltons dominē abās Kanādas "GP" treniņbraucienu sesijās

 

Foto: Instagram

iAuto | 11.jūnijs 2016 8:13

Mercedes" komandas braucējs brits Lūiss Hamiltons piektdien uzrādīja labākos rezultātus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Kanādas "Grand Prix" - abās pirmajās treniņbraucienu sesijās.

Iepriekšējo divu sezonu F-1 čempions Hamiltons pirmajā treniņā labākajā mēģinājumā trasi veica vienā minūtē un 14,755 sekundēs, kas bija par 0,331 sekundi ātrāk nekā viņa komandas biedram Niko Rosbergam no Vācijas.

Tikmēr trešais bija "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas, bet viņam sekoja Nīderlandes pārstāvis Makss Verstapens no "Red Bull". Piektais bija soms Kimi Reikenens no "Ferrari", bet pirmo sešinieku noslēdza viņa tautietis Valteri Botass no "Williams" vienības.

Otrajā treniņbraucienā atkal panākumu guva Hamiltons, apli veicot vienā minūtē un 14,212 sekundēs. Viņš par 0,257 sekundēm apsteidza Fetelu, kamēr trešais bija Rosbergs.

Savukārt pirmajam trijniekam sekoja Verstapens un viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas. Tikmēr sestais bija Botass.

Pēc tam piektdien Kanādā tiks aizvadīta vēl viena treniņbraucienu sesija, kamēr noslēdzošais - trešais - treniņš būs sestdien, kad notiks arī kvalifikācija. Savukārt sacīkstes gaidāmas svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ir Rosbergs, kurš izcīnījis 106 punktus, kamēr Hamiltonam ir 82 punkti. Trešais ar 66 punktiem ir Rikjardo.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 188 punktiem ir "Mercedes" komanda, tai ar 121 punktu seko "Ferrari", bet "Red Bull" piloti savākuši 112 punktus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti