Hamiltons gūst uzvaru F-1 posma Kanādā kvalifikācijas sacensībās 1

 

Foto: Twitter

Nozare.lv | 12.jūnijs 2016 7:53

Iepriekšējo divu sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien guva uzvaru sezonas septītā posma - Kanādas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās.

Lielbritānijas pilots šosezon no septiņām kvalifikācijas sacensībām uzvarējis četrās.

Hamiltons uzrādīja ātrāko apļa laiku otrajā un trešajā kvalifikācijas kārtā, kamēr pirmajā ātrākais bija viņa komandas biedrs Niko Rosbergs no Vācijas.

Izšķirošajā kārtā Hamiltons apli veica vienā minūtē un 12,812 sekundēs, kas viņam tikai par 0,062 sekundēm ļāva apsteigt Rosbergu. Tikmēr trešo vietu kvalifikācijā ieguva "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas.

Pirmajam trijniekam sestdien sekoja abi "Red Bull" piloti - austrālietis Daniels Rikjardo un Makss Verstapens no Nīderlandes, kamēr sestais bija pieredzējušais soms Kimi Reikenens no "Ferrari".

Tikmēr septītajā vietā ierindojās "Williams" pilots Valteri Botass no Somijas, kuram sekoja pieredzējušais komandas biedrs, brazīlietis Felipe Masa, bet pirmo desmitnieku noslēdza vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India") un spānis Fernando Alonso ("McLaren").

Svētdien Kanādas Lielās balvas izcīņa sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ir Rosbergs, kurš izcīnījis 106 punktus, kamēr Hamiltonam ir 82 punkti. Trešais ar 66 punktiem ir Rikjardo.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vārds 12.jūnijs 2016 10:05
1 0 Atbildēt

A kurš gan cits ? :) Vēl tikai jāsatrenējās startā nenokavēt , lai nav pēc tam nav jāsmeļ no sasistas siles :(

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti