Elektroauto 12 stundu maratonā uzvar latviešu komanda

 

Foto: Publicitātes attēls

Artūrs Virbulis | 18.jūnijs 2016 8:15

Naktī no ceturtdienas (16. jūnijs) uz piektdienu (17. jūnijs) Pērnavas trasē Hankook Baltijas 1000 km ietvaros norisinājās pasaulē unikālas sacensības – Nissan 12h „silent challenge”.

Tajās 12 stundās ar Nissan LEAF elektroautomobiļiem bija jānobrauc pēc iespējas vairāk kilometru. Par uzvaru sacentās trīs žurnālistu komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Pirmo vietu ar 658,9 nobrauktiem km izcīnīja latviešu vienība, kā sastāvā bija Aigars Tīdmanis (Go4speed), LAF preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns, Ainārs Zariņš (AutoMedia.lv), Oskars Kaņeps-Kalniņš un Guntars Pulss. Otrā vieta lietuviešiem (647 km), bet trešie igauņi ar 638,1 km. Kā atzina latvieši, tad uzvarēt palīdzēja interesanta taktika – pāris apļi pirms kārtējās uzlādes tika braukti lēnāk, lai atdzesētu akumulatoru un par vairākām minūtēm samazinātu uzlādes ilgumu.

Piektdienas, 17. jūnija, rītā Hankook Baltijas 1000 km sacensības turpinājās ar Mini ziedas/Youngtimer otro braucienu, kurā uz starta izgāja nu jau seši braucēji. Uz ilgu gan tas nebija, jo pirmajā līkumā pēc sadursmes divi braucēji bija spiesti izstāties. Ja Valdas Laurinkevičius (Honda CRX) lēnā tempā vēl nobrauca divus apļus, tad Aurimas Mištautas (BMW 325, E36) sacensības bija beigušās jau pirmajā līkumā.

Tikmēr pirmajā vietā pēc pirmā apļa atradās Linas Baltrušaitis (BMW 3. sērija, E30) un ilgu laiku izskatījās pēc drošas viņa uzvaras, tomēr pāris apļus pirms beigām viņu panāca un apsteidza no priekšpēdējās vietas startējušais Mindaugas Kezys (BMW 330, E46). Līderos pozīcijas vairs nemainījās, tomēr aizraujoša cīņa bija par trešo vietu – vairākas reizes kļūdas pieļāva un pozīcijām vietās mainījās Mantas Malčiauskas (Honda CRX) un Paulius Urbonavičius (Honda Civic). Beigās gan pēdējais no tiem kļūdījās vēlreiz, kas nozīmēja trešo vietu Malčiauskas.

Piektdien pa dienu norisinājās arī galveno sacensību – Hankook Baltijas 1000 km disciplīnas – treniņi, kuros turpināja dominēt ar GT klases BMW M3 braucošās nīderlandiešu „JR Motorsport” komandas. Ar 1:20.146 dienas tobrīd ātrāko laiku uzstādīja visos treniņos pirmajā vietā pabijusī „JR Motorsport 1” ekipāža, tomēr otrā ekipāža – „JR Motorsport” – šoreiz bija pietuvojusies līdz pavisam minimālam atstatumam – 0,024 sekundēm.

Lai arī latviešu komandas pēc „FLASH Racing” dzinēja defekta sacensībās vairs nav, latviešu karogu pārstāv lietuviešu „Igorio Iankai” komandā startējošais Ivars Janeks, kurš autošosejas līdzjutējiem vairāk zināms kā „Dzintara Apļa” dalībnieks. Ja pirmajā dienā komanda treniņos nebija manāma, tad piektdienā tā uzrādīja ātrākos laikus dīzeļa klasē.

Piektdienas pēcpusdienā notikušajā kvalifikācijā ātrākie „JR Motorsport 1” spēja atrast vēl pussekundi, beigās Pērnavas „auto24ring” apli nobraucot 1:19.607 minūtēs. Otrā nīderlandiešu ekipāža tik daudz laiku nespēja uzlabot un ar 0,339 sekunžu deficītu ierindojās otrajā vietā. Kā trešie kvalifikāciju noslēdza „Alfa Romeo klubas”, kuriem gan rītdien sagaidāma sīva cīņa ar vairākām aiz viņiem esošām komandām.

Starp Hankook Baltijas 1000 km treniņiem un kvalifikāciju trasē devās kroskarti, kuriem braucieni izvērtās notikumiem bagāti. Ja pirmajā braucienā viss vēl notika bez liekiem starpgadījumiem, tad otrajā no pieciem startējušajiem pilotiem finišu sasniedza vien divi. Attiecīgi trešais paredzētais brauciens viņiem tika atcelts. Uzvara divu braucienu summā igaunim Urmo Aava.

Hankook Baltijas 1000 km sacensībām starts tiks dots sestdien, 18. jūnijā, pulksten 12:00.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti