Baltijas autošosejas čempionāta „DeWalt Grand Prix” trešais posms Biķerniekos

 

Foto: Publicitātes attēls

Evita Tīdmane | 8.jūlijs 2016 16:42

Pēc ilgāka pārtraukuma rīt, 9.-10. jūlijā, Biķernieku autotrasē, Rīgā, notiks Baltijas autošosejas čempionāta „DeWalt Grand Prix” trešais posms.

Šogad vienīgo reizi Rīgā uz starta stāsies arī Legend sporta automašīnas, kur starp labākajiem somu un zviedru braucējiem būs arī vairāki latviešu autosportisti un skatītājiem par prieku tiek organizēts arī unikāls aviošovs.
Baltijas autošosejas čempionāta „DeWalt Grand Prix” posmā kopumā piedalīsies 78 sportisti no Baltijas, Skandināvijas, Baltkrievijas, Krievijas un Gruzijas. Īpaši svarīgas šīs sacensības ir tieši latviešu autosportistiem, jo mājas trasē spriedze un atbildības sajūta par labi aizvadītiem braucieniem ir vēl lielāka.

Vienas no gaidītākajām noteikti būs Legend klases sporta automašīnas, kuras Biķernieku trasē šogad būs redzamas vienīgo reizi. Sastāvs šajā klasē būs diezgan iespaidīgs, jo dalību pieteicis Somijas Legends čempions un šī brīža līderis Henrijs Tuomala, kā arī pasaules čempions zviedrs Emils Persons un pasaules vicečempions soms Johans Ahokas. Sacensībām gatavi ir arī latviešu Legends autobraucēji Konstantīns Calko un Uldis Timaks, kuri pirms nedēļas Pērnavā uzrādija ļoti labus rezultātus un dalību pieteicis arī titulētais Jānis Horeliks, kartinga čempions Ernests Veismanis, Mārtiņš Steinerts un citi.

Jaudīgākajā „Baltic Touring Car” klasē uz trešo posmu Rīgā pieteikušies 11 dalībnieki un viņu vidū vienīgais Latvijas pārstāvis Nikolajs Grjazins (Nikolaj Gryazin). Šo klasi iecienījuši lietuviešu sportisti, kas pierādījuši savu meistarību trasē un tas atspoguļojas arī rezultātos.

Latvijas čempionāta „Kumho Challenge” klasē kopumā pieteikušies 20 dalībnieki. Katrā apakšgrupā 10 autosportisti, kuri savā mājas trasē, savu skatītāju priekšā centīsies parādīt vislabāko sniegumu.

Baltijas autošosejas čempionāta „DeWalt Grand Prix” trešajā posmā atgriežas arī Somijas un Igaunijas čempionāts BMW klasei, kur savu dalību pieteikuši 16 autosportisti.

Pirmajā dienā, 9. jūlijā, notiks treniņbraucieni visām klasēm un pirmie divi sacensību braucieni BMW 325 CUP/XTREME RACE. Otrajā dienā, 10. jūlijā, pirmajā dienas pusē notiks kvalifikācijas braucieni „Legend” automašīnām, „Kumho Challenge” un „Baltic Touring Cars”. Plkst. 12:00 sāksies sacensību atklāšana, kur virs Biķernieku autotrases varēs vērot aviošovu. Pēc tam visas klases brauks izšķirošos braucienus cīņā par uzvarētāja titulu. Aviošovu un sacensību braucienus pirmo reizi būs iespējams skatīties tiešraidē mobilās televīzijas lietotnē „LMT Straume” vai internetā straume.lmt.lv.

Plašāka sacensību programma un cita informācija pieejama mājaslapā www.batcc.eu, jaunumiem no sacīkšu norises vietas varēs sekot līdzi Facebook lapā “Baltic Touring Car Championship”.

Čempionāta kalendārs:
4.-5. jūnijs Kauņa, „Nemuno Žiedas”
9.-10. jūlijs Rīga, Biķernieku trase
20.-23. jūlijs Palanga
20.-21. augusts Rīga, Biķernieku trase
8.-9. oktobris Rīga, Bikernieku trase

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti