Konstantīns Calko izcīna sensacionālu uzvaru NEZ Legend Car čempionāta Rīgas posmā

 

Foto: Publicitātes attēls

pr@go4speed.lv | 11.jūlijs 2016 11:01

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 9. un 10. jūlijā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē lieliskā atmosfērā tika aizvadīta Baltijas autošosejas un NEZ Legend Car čempionāts „DeWalt Grand Prix”.

NEZ Legend Car čempionāta 2. posmā negaidītu, bet skaistu uzvaru izcīnīja latviešu sportists Konstantīns Calko, kurš finišēja līdzjutēju aplausu pavadīts.

Kopumā aizvadītajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē uzvarētāji tika noskaidroti četrās ieskaites klasēs, kopā piedaloties 77 dalībniekiem no Baltijas, Skandināvijas, Gruzijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Nenoliedzami visgaidītākās uz starta bija kopumā 29 Legend Car klases automašīnas, kuru vidū bija arī astoņi latviešu sportisti. Cīņa par uzvarētāja titulu visos no trim braucieniem bija neticami spraiga, jo par uzvaru cīnījās gan Somijas čempions Henrijs Tuomala, gan pasaules čempions Emils Persons un citi ātrākie Somijas braucēji. Latviešu līdzjutējiem par prieku veiksmīgākais šoreiz izrādījās Latvijas autosportists Konstantīns Calko, kurš visos trīs braucienos uzrādīja lielisku sniegumu un stabilitāti, kas ļāva izcīnīt uzvaru otrajā no trim čempionāta posmiem.

Pirmajos divos braucienos Calko izcīnīja 3. vietu, kamēr uzvaras sadalīja somu sportisti Henrijs Tuomala un Matias Hertens.

Posma uzvaru izšķīra tieši noslēdzošais sacīkšu brauciens, kad no brauciena kontaktu cīņas rezultātā bija spiests izstāties Henrijs Tuomala, savukārt Matias Hertens šajā braucienā finišēja tikai 7. vietā. Calko trešajā braucienā aizvadīja spraigu cīņu ar pasaules čempionu Emilu Personu, taču piekāpās viņam noslēdzošajā sacīkšu aplī un finišēja otrajā vietā.

Ar to pietika, lai latviešu sportists izcīnītu negaidītu uzvaru, jo viņam ar 4 punktu pārsvaru izdevās izcīnīt uzvaru posma kopvērtējumā. Otro vietu izcīnīja Matias Hertens, savukārt trešais kopvērtējumā bija vēl viens somu braucējs Marko Kilpia. Otrs ātrākais latviešu braucējs Uldis Timaks visos braucienos stabili turējās pirmajā desmitniekā un tas kopvērtējumā ļāva izcīnīt augsto 4. vietu. Titulētajam Jānim Horelikam šoreiz desmitais labākais rezultāts.

“Treniņos un kvalifikācijā somu un zviedru sportisti bija par veselām 2 sekundēm aplī ātrāki, tomēr īsi pirms pirmā sacensību brauciena manai komandai izdevās novērst būtisku tehnisku problēmu, kas man ļāva uzrādīt daudz labāku sniegumu. Esmu ļoti priecīgs un apmierināts ar aizvadītajām sacīkstēm,” pēc finiša atzina Konstantīns Calko.

Noslēdzošajā sacīkšu braucienā nopietnu avāriju piedzīvoja latviešu Legend Car braucējs Mārtiņš Niedols, kura automašīna piedzīvoja sadursmi, kas rezultējās ar vairākiem kūleņiem vairākiem kūleņiem, tomēr pēc ārstu apskates ar sportistu viss ir kārtībā un cietusi ir tikai automašīna. Kopumā latviešu Legend autobraucējiem šis posms izrādījies ļoti veiksmīgs.

Legend Car klases favorītam, zviedram Emilam Personam pirmajos braucienos automašīnai bija vairākas tehniskas problēmas, tomēr noslēdzošajā braucienā Legend autobraucējs pierādīja, ka ir pasaules čempiona titula cienīgs un ieguva pirmo vietu, diemžēl kopvērtējumā šajā posmā ne tik labs sniegums – 20. vieta.
Nākamais un noslēdzošais NEZ Legend Car čempionāta posms notiks Somijā, Ahvenistes trasē 10. un 11. septembrī. Šo posmu plāno apmeklēt arī lielākā daļa no Latvijas Legend Car braucējiem.

NEZ Legend Car čempionāta 2. posma kopvērtējuma rezultāti:

1. Konstantīns Calko (285 p.)
2. Mathias Herten (281 p.)
3. Marko Kilpia (268 p.)
4. Uldis Timaks (264 p.)
5. Victor Vorobyev (263 p.)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti