M.Seskam pārliecinoša uzvara autošosejas sacensībās, B. Klipa Latvijas čempionāta kopvērtējuma līdere

 

Foto: Publicitātes attēls

Anda Treija | 11.jūlijs 2016 16:40

Baltijas čempionāta auto šosejā (BaTCC) otrais posms risinājās Biķernieku trasē Rīgā. Tajā lieliski panākumi “LMT Autosporta Akadēmijas” sportistiem: Mārtiņš Sesks izcīnīja pārliecinošu uzvaru “Super 1600” klasē, bet Beate Klipa tagad kļuvusi par Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderi.

“DeWalt Grand Prix” bija pirmās autošosejas sacensības Biķerniekos, un tās nelika vilties atnākušajiem skatītājiem. Sacensībās netrūka spraigu cīņu un interesantu momentu, kopumā starp vairāk nekā 70 automašīnām. “Kumho Challenge Super 1600” klasē piedalījās divi “LMT Autosporta Akadēmijas” jaunieši – Mārtiņš Sesks ar Peugeot 208 R2 automašīnu un Beate Klipa ar Ford Fiesta R2.

Sacensību atklāšanā “LMT Autosporta Akadēmijas” piloti iepriecināja bērnunama “Apīte” audzēkņus, sagādājot tiem neaizmirstamas atmiņas un ļaujot sajust adrenalīnu, izvizinoties ar sporta auto Biķernieku trasē. Vēl bez tam M. Seska stūrmaņa vietu uz diviem apļiem ieņēma Latvijas populārais hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis. Pēc brauciena viņš atzina, ka ātrums ir iespaidīgs, adrenalīna līmenis augsts un, tikko izkāpjot no auto, “kājas nedaudz mīkstas”. K. Gudļevskis bija sacensību goda viesis un arī pēc pirmā brauciena sportistiem māja finiša karogu.

Pārliecinošu sniegumu demonstrēja Mārtiņš Sesks, uzvarot kvalifikācijā, un pēc tam vadībā noriņķojot arī visus apļus abos braucienos. Sešpadsmit gadus jaunajam sportistam šīs bija tikai trešās autošosejas sacensības karjerā, un pirmās Biķerniekos, tādēļ viņa panākums bija liels pārsteigums.

“Lai gan sanāca pārliecinoši uzvarēt, pirmais brauciens bija ļoti spraigs līdz brīdim, kamēr galvenā konkurenta Igora Zubkova auto piemeklēja tehnikas problēmas. Otrajā braucienā braucu stabili un, redzot, ka neviens manas pozīcijas neapdraud, galvenais bija braukt precīzi un pašam nepieļaut kļūdas. Lai arī šodien uzvarēju, ir nepieciešams vēl ļoti daudz treniņu uz asfalta. Diemžēl Latvijā šīs iespējas ir ierobežotas, tādēļ būs jābūt radošiem, piemeklējot labākās treniņu vietas,” tā pēc savas uzvaras sacīja liepājnieks Mārtiņš Sesks.

Otrās šosejas sacensības karjerā un pirmās Biķernieku trasē aizvadīja Beate Klipa. Ar katru nobraukto apli viņa jutās arvien pārliecinošāk, kas rezultējās ar trešo vietu otrajā braucienā un ceturto vietu posma summā. Šāds sniegums Beatei ļāvis izvirzīties Latvijas un Baltijas čempionāta līderpozīcijā!

“Pirmā brauciena sākumā neveicās tik labi, kā vēlējos, tomēr tad attīstīju ātrumu un atradu savu ritmu, kā arī pa vienam apdzinu konkurentus. Nedaudz pietrūka laika, lai finišētu ceturtā,” savu sniegumu komentē Beate Klipa. “Otrajā braucienā jau biju drošāka, braucu ātri un ievēroju pareizās trajektorijas, kas ļāva izcīnīt trešo vietu. Šajā konkurencē, un, ņemot vērā manu mazo pieredzi autošosejā, ar rezultātu esmu apmierināta!”

Nākamās sacensības “LMT Autosporta Akadēmijas” sportistiem jau šonedēļ. Mārtiņš Sesks / Reinis Vilsons startēs Eiropas rallija čempionāta posmā “Rally Estonia” Otepes apkārtnē, savukārt Beate Klipa piedalīsies Ziemeļeiropas kroskartu čempionāta posmā Kouvolā, Somijā.

“DeWalt Grand Prix” rezultāti “Kumho Challenge Super 1600” klasē

1. Mārtiņš Sesks (LMT Autosporta Akadēmija, Peugeot 208) 50 punkti
2. Ģirts Krūzmanis (Sports Racing Technologies, Ford Fiesta) 36 punkti
3. Dmitry Savateev (Krievija, Lada Kalina) 27 punkti
4. Beate Klipa (LMT Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta) 25 punkti
5. Ansis Frīdbergs (Latvija, Ford Fiesta) 20 punkti
6. Dmitry Nikozachenko (Baltkrievija, Honda Civic) 14 punkti

Latvijas un Baltijas čempionāta kopvērtējums pēc 2. posma

1. Beate Klipa (LMT Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta) 52 punkti
1. Dmitry Savateev (Krievija, Lada Kalina) 52 punkti
3. Mārtiņš Sesks (LMT Autosporta Akadēmija, Peugeot 208) 50 punkti
3. Nikolay Gryazin (Sports Racing Technologies, Peugeot 208) 50 punkti
5. Ģirts Krūzmanis (Sports Racing Technologies, Ford Fiesta) 36 punkti
5. Kairo Kallas (Igaunija, Honda Civic) 36 punkti

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti