Hamiltons startā apdzen Rosbergu un triumfē Vācijas etapā 5

 

Foto: Twitter.com

Nozare.lv | 31.jūlijs 2016 18:32

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons svētdien izcīnīja uzvaru arī Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 12.posmā, kas risinājās Vācijā, nostiprinot kopvērtējuma līderpozīciju.

Kvalifikācijā labākais bija Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs, tomēr viņš otro etapu pēc kārtas startēja ne pārāk sekmīgi un jau pirmajā līkumā nokļuva ne vien aiz brita, bet arī abām "Red Bull" automašīnām. Turpinājumā viņam ne tikai neizdevās apsteigt konkurentus, bet arī tika saņemts piecu sekunžu sods par Maksa Verstapena izstumšanu no trases.

Otro vietu sacīkstēs izcīnīja austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, kuram trešajā pozīcijā sekoja Verstapens, bet Rosbergs finišēja ceturtais.

Piekto un sesto vietu guva "Ferrari" piloti - četrkārtējais pasaules čempions no Vācijas Sebastjans Fetels un somu braucējs Kimi Reikenens. Septītais palika "Force India" braucējs Niko Hilkenbergs no Vācijas, astoto vietu guva pieredzējušais "McLaren" pilots Džensons Batons, bet desmitnieku noslēdza "Williams" braucējs Valteri Botass un otrs "Force India" pilots Serhio Peress.

Iepriekšējo divu sezonu pasaules čempions Hamiltons guva savu sesto uzvaru sezonā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderpozīcijā ar 217 punktiem nostiprinājies Hamiltons, kurš uzvarējis sešās no iepriekšējām septiņām sacīkstēm. Savukārt Rosbergs, kurš triumfēja pirmajos četros posmos un bija sasniedzis 43 punktu pārsvaru, tagad no komandas biedra atpaliek par 19 punktiem.

Trešajā vietā ar 133 punktiem ir Rikjardo, kuram ar attiecīgi 122 un 120 punktiem seko Reikenens un Fetels, bet Verstapenam ir 115 punkti.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 415 punktiem ir "Mercedes" komanda, uz otro vietu ar 256 punktiem pakāpusies "Red Bull", bet "Ferrari" atpaliek par 14 punktiem.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Lauberes Svītrainais Skunkss 1.augusts 2016 0:24
11 1 Atbildēt

Mans maigais un raudulīgais Feteļš nespēj uzvarēt ja viņam nav par 2 sek. aplī ātrākas formulas nekā konkurentiem kā tas bija ar Red Bull raķeti 2010-2013.g. sezonās.

Esmu izmisumā un publiski atsakos no Feteļa dēvēšanas par "ūberallesu". Prasta viduvējība un riktīgs No.2 pilots ir Feteļš!

Arkančiks Čiņčiks-Čibriks 31.jūlijs 2016 19:20
10 1 Atbildēt

Mani nemaz nepārsteigs, ja pēc šīs sezonas Feteļš tiks padzīts no Ferrari, jo DTM čempis ir atbilstošāks viņa spēju līmenim. Spriežiet paši:

2014.g. Feteļš (167p.) kopvērtējumā zaudē ne tikai Botasam (!!!), bet viņu pilnīgi sagrauj "zaļknābis" Rikjardo (238p.)!!!

2015.g. Feteļš jau otro sezonu pēc kārtas kopvērtējumā zaudē pilotam, kuram lai izcīnītu savu pirmo GP uzvaru bija nepieciešami 111 GP (Niko Rosbergam)!

2016.g. Zaudējums kopvērtējumā nu jau pat arī tīnim (!!!!) Verstapenam viennozīmīgi jebkuram saprātīgam tīmbosam liktu izmest 4x čīkstuli no savas komandas kā runci no pienotavas. :)

Spečuks 31.jūlijs 2016 19:41
10 2 Atbildēt

Miks Šūmahers nespēj būt līderis pat zemākajās klasēs, tāpēc nevajag ņirgāties par Šūmaheriem. Viņi jau savu ir saņēmuši.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti