"Red Bull" piloti izcīna pārsteidzošu dubultuzvaru F-1 posmā Malaizijā; Hamiltons negaidīti izstājas

 

Foto: Twitter.com

Nozare.lv | 2.oktobris 2016 11:59

Pie pārsteidzošas dubultuzvaras Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 16.posma - Malaizijas "Grand Prix" - sacensībās svētdien tika "Red Bull" komandas piloti austrālietis Daniels Rikjardo un nīderlandietis Makss Verstapens, kamēr negaidītu izstāšanos piedzīvoja iepriekšējo divu sezonu čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas ("Mercedes").

Tādējādi "Mercedes" komanda svētdien palaida garām izdevību jau piecus posmus pirms sezonas beigām iegūt Konstruktoru kausu.

Sacīkstes līderis Hamiltons negaidīti no sacensībām izstājās 15 apļus pirms finiša, kad viņa "Mercedes" spēkrata dzinējs sāka liesmot. Arī pats brits bija ļoti pārsteigts par notikušo, savu sašutumu paužot pa rāciju.

Tas pirmajā vietā ļāva izvirzīties Rikjardo, kurš vadību arī nosargāja, lai gan viņam diezgan tuvu bija komandas biedrs Verstapens.

Svētdien Rikjardo izcīnīja savu ceturto uzvaru karjerā un otro šajā sezonā. Viņš bez "Mercedes" braucējiem ir vienīgais pilots, kurš šosezon spējis stāties uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Tāpat šī ir pirmā reize kopš 2013.gada, kad kāda cita komanda bez "Mercedes" izcīnījusi dubultuzvaru. Vācu vienībai svētdien neizdevās izcīnīt arī 11.uzvaru pēc kārtas, kas būtu F-1 rekorda atkārtojums.

Trešo vietu svētdien tikmēr ieguva pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis un "Mercedes" pilots Niko Rosbergs no Vācijas, kuram pēc Hamiltona neveiksmes līdz ar to izdevies nostiprināt savu vadību sezonas kopējā ieskaitē.

Tiesa, pašam Rosbergam šī sacīkste arī iesākās ļoti neveiksmīgi, jo jau neilgi pēc starta viņā ieskrēja "Ferrari" pilots Sebastjans Fetels no Vācijas, kurš līdz ar to bija spiests izstāties. Savukārt Rosbergs sagriezās un bija spiests sacensības atsākt no peletona pašām beigām.

Ceturtajā vietā tikmēr svētdien finišēja pieredzējušais soms Kimi Reikenens ("Ferrari"), kuram sekoja tautietis Valateri Botass ("Williams") un meksikānis Serhio Peress ("Force India").

Septītais savukārt bija spāņu pilots Fernando Alonso ("McLaren"), kuram sekoja vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India"), bet pirmo desmitnieku noslēdza pieredzējušais brits Džensons Batons ("McLaren"), kuram šī bija 300. F-1sacīkste karjerā, un vēl viens pilots no Lielbritānijas Džolians Palmers ("Renault").

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderim Rosbergam ir 288 punkti, bet viņam ar 265 punktiem seko Hamiltons. Savukārt 204 punktus iekrājis trešajā vietā esošais Rikjardo, kuram ar 160 punktiem seko Reikenens.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līdere "Mercedes" tikusi pie 553 punktiem, kamēr "Red Bull" ir 359 punkti, bet "Ferrari" iekrājusi 313 punktus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti