„Zvaigzne Motorsport” komanda Baltijas 4H izturības sacīkstēs ir gatava cīnīties par goda pjedestālu

 

Foto: Publicitātes attēls

BaTCC | 6.oktobris 2016 8:26

Ilgi gaidītā 9. oktobra nedēļas nogale tūliņ būs klāt, kad Biķernieku trasē tiks noskaidroti Baltijas autošosejas čempionāta 2016. gada sezonas ātrākie braucēji un komandas. Sezonas noslēguma sacīkstēm pieteicies rekordliels dalībnieku skaits – 25 komandas no 5 valstīm.

 „Jāatzīst, ka noslēguma posmam gatavojamies nopietni, jo mums ir svarīgi izcīnīt kopvērtējuma punktus. Kā otrs pilots šajās sacīkstēs brauks Uldis Timaks, kurš ir ļoti pieredzējis autošosejas braucējs, tāpēc domāju, ka viss būs kārtībā. Arī pašam jau zināma pieredze ir uzkrājusies,” stāsta „Zvaigzne Motorsport” komandas pilots Valts Zvaigzne.

„Man ļoti patīk izturības sacīkšu formāts. Pirmo reizi izturības sacīkstes pamēģināju vairākus gadus atpakaļ Rīgā un vēlāk arī startējām Palangā, braucot ar „VW Golf” automašīnu. Toreiz uzvarējām savā klasē un man ļoti iepatikās šāds sacensību formāts. Par cik 1600 klases šobrīd vairs nav, tad bija jādomā kaut kas cits - tā nu uzbūvējām šo „Diesel” klases automašīnu, kas ir ļoti konkurētspējīga.”

 „Zvaigzne Motorsport” šīs sezonas aizvadītos posmus aizvadījuši stabili, vienā no tiem – Palangā - gan piedzīvota izstāšanās tehnisku iemeslu dēļ. Latviešu komanda savā debijas sezonā konkurentiem sagādājuši ne vienu vien pārsteigumu, tāpēc arī šoreiz cīņa par pozīcijām trasē solās būt neprognozējama un aizraujoša. Vienu posmu kopā ar Valtu Zvaigzni komandā startēja arī pasaules rallijkrosa dalībnieks Reinis Nitišs.

Pēc aizvadītiem trim posmiem izturības čempionātā “Zvaigzne Motorsport” komanda ieņem augsto ceturto pozīciju čempionāta kopvērtējumā un piekto “Diesel” klasē. No kopvērtējuma līderiem “RIMO” gan komandu šķir 31 punkts, tomēr reāla ir cīņa par goda pjedestāla otro pakāpienu, jo tikai 4 punktu attālumā ir “Lexus Team LT” un vienu punktu priekšā ir pagājušās sezonas čempioni “Rotoma Racing” no Lietuvas.

Noslēguma posmā redzēsim vēl trīs latviešu komandas: „Alfa Club racing”, „Bruno Racing Team” un „Flash Racing Latvia”. Tieši pēdējais posms ieviesīs skaidrību un tiks noskaidrotas labākās komandas gan absolūtajā kopvērtējumām, gan katrā no klasēm.

Kvalifikāciju izturības čempionāta dalībnieki aizvadīs svētdien plkst. 11.00.  Starts noslēdzošajam izturības čempionāta braucienam tiks dots plkst.  14.30. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti