Sniegotajā Spilves rudens kausa 3. posmā uzvar Vicinskis ar Subaru 1

 

Foto: Oskars Freijs

Eduards Kalve | 8.novembris 2016 11:44

Pagājušajā nedēļā Latviju un īpaši Rīgas reģionu pārsteidza pamatīgs sniegputenis, līdz ar to Spilves rudens kausa 3. posms norisinājās pavisam ziemīgos apstākļos.

Vislabāk ar tiem galā tika Artis Vicinskis, kurš ar savu Subaru Impreza izcīnīja uzvaras gan 4WD, gan 4WD OPEN ieskaitēs.

Lai arī sniegs un ledus atbaidīja daļu dalībnieku, kas vēl nebija sagatavojušies ziemas apstākļiem, aizvadītajā sestdienā uz starta Spilves lidlaukā tāpat stājās 53 dalībnieki. Kā ierasts, lielākais dalībnieku skaits bija RWD jeb aizmugurējās piedziņas klasē.

Izšķūrētajā trasē segums visas dienas garumā bija ļoti mainīgs. Ja pirmā brauciena laikā trase teju visā garumā bija vēl ar sniegu un ledu, tad jau otrajā braucienā vairāk nekā puse no tās bija ar slapja un dubļaina asfalta segumu. Trešā brauciena sākumā, kad brauca 2WD un RWD klases, trase bija kļuvusi vēl ātrāka, tomēr tad iepriekš atkusušais segums atkal sasala, trasei kļūstot pat lēnākai nekā pirmā brauciena laikā.

2WD un 2WD OPEN ieskaitēs vislabāk ar mainīgajiem apstākļiem galā tika Mārtiņš Roze (VW Golf) un Reinis Trūps (MG ZR), kuri abās klasēs ar ievērojamu pārsvaru ieņēma pirmās divas pozīcijas. Ļoti sīvā savstarpējā cīņā Rozem uzvara 2WD, savukārt Trūpam 2WD OPEN klasē. Trešā vieta 2WD klasē ar Honda CRX startējošajam Ingum Timofevejam, savukārt 2WD OPEN trešais Edvīns Vansovičs, kurš pilotēja VW Golf automobili.

RWD klasē pārliecinošu sniegumu demonstrēja Mārtiņš Prūsis (BMW 3. sērija), divu braucienā summā par 7 sekundēm pārspējot Gintu Lapsu (BMW 325). Vēl trīs sekundes aiz Ginta kā trešais finišēja Mārtiņš Kļava (BMW 316), savukārt pirmo divu posmu uzvarētājam Robertam Rodem (Toyota Corolla) šoreiz ceturtais rezultāts.

Abās pilnpiedziņu ieskaitēs triumfēja jau iepriekš minētais Artis Vicinskis, aiz sevis atstājot Sandi Eisleru (Mitsubishi Lancer Evo) un Miku Neško (Subaru Impreza). 4WD ieskaitē otrais Eislers un trešais Neško, savukārt 4WD OPEN klasē abi mainītās pozīcijās. Ar pilnpiedziņas Subaru Impreza šoreiz startēja arī Dāmu ieskaites uzvarētāja Laura Baļķīte, kura pārspēja Līgu Valdmani (BMW 3. sērija) un no drifta sacensībām zināmo Sabīni Andriksoni (Subaru Impreza).

 
Visi komentāri
 
Jānis 8.novembris 2016 19:09
0 0 Atbildēt

Atceros ziemas hipodromu 1996/1997 gadā, kad rallija leģenda Niks Krasņikovs ar savu turbo "žileti"(AUDI 80 Q) stūma perpendikulāri sagriezto Ģirta Mūrnieka kruto LANCIA Delta Integrale.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti