Cīņa vēl nav galā - Brazīlijas F-1 posma kavalifikācijā uzvar Hamiltons

 

Foto: Twitter.com

Nozare.lv | 13.novembris 2016 7:51

Pašreizējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kurš pārstāv "Mercedes" komandu, sestdien izcīnīja uzvaru sezonas pirmspēdējā posma - Brazīlijas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

Hamiltons karjeras laikā kvalifikācijā triumfējis jau 60 reizes.

Kvalifikācijas sacensību noslēdzošajā kārtā Hamiltons labākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 10,736 sekundēs, kas viņam par 0,102 sekundēm ļāva apsteigt savu komandas biedru un pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi Niko Rosbergu no Vācijas.

Tikmēr trešais bija pieredzējušais somu pilots Kimi Reikenens no "Ferrari".

Pirmajam trijniekam savukārt sekoja "Red Bull" braucējs Makss Verstapens no Nīderlandes un vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari"). Pirmo sešinieku tikmēr noslēdza otrs "Red Bull" pilots, austrālietis Daniels Rikjardo.

Septītajā vietā kvalifikācijā bija "Haas" braucējs Romēns Grožāns no Francijas, kuram sekoja abi "Force India" braucēji - attiecīgi vācietis Niko Hilkenbergs un meksikānis Serhio Peress. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdza pieredzējušais "McLaren" pilots Fernando Alonso no Spānijas.

Brazīlijas "Grand Prix" izcīņa risināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms sezonas pēdējiem diviem posmiem Rosbergam ir 349 punkti, kamēr Hamiltons atpaliek par 19 punktiem. Trešais ar 239 punktiem ir Rikjardo, kamēr Fetels ticis pie 192 punktiem.

Uzvarot svētdien gaidāmajās sacīkstēs, Rosbergs nodrošinās sev pirmo pasaules čempiona titulu, savukārt, lai Hamiltons saglabātu izredzes nosargāt titulu, panākums nepieciešams viņam. Taču viņam arī jācer, ka Rosbergs kādā no pēdējiem diviem posmiem paliks zemāk par otro vietu. Gadījumā, ja Rosbergs Brazīlijā un nākamajā posmā Abū Dabī paliks otrais, viņš vienalga nosargās pārsvaru kopvērtējumā.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līdere "Mercedes" tikusi pie 679 punktiem, triumfu sev čempionātā nodrošinot jau četrus posmus pirms sezonas beigām. Savukārt "Red Bull" ir 427 punkti, bet "Ferrari" iekrājusi 365 punktus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti