Hamiltons uzvar Brazīlijas posmā un saglabā izredzes uz F-1 pasaules čempiona titulu

 

Foto: Twitter.com

Nozare.lv | 14.novembris 2016 8:02

Iepriekšējo divu gadu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas svētdien izcīnīja uzvaru uzvaru sezonas pirmspēdējā posma - Brazīlijas "Grand Prix" - un saglabāja izredzes izcīnīt titulu arī šogad.

Brazīlijā Hamiltons izcīnīja savu devīto uzvaru sezonā, kas ir tikpat, cik viņa komandas biedram Niko Rosbergam no Vācijas, kurš ir pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis.

Rosbergs svētdien ieguva otro vietu, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena smagā cīņā stājās "Red Bull" pilots Makss Verstapens no Nīderlandes.

Līdz ar to šīs sezonas F-1 pasaules čempiona tituls tiks noskaidrots sezonu noslēdzošajā 21.posmā, kas 27.novembrī notiks Abū Dabī. Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Rosbergs šobrīd ieguvis 367 punktus, kamēr Hamiltons atpaliek par 12 punktiem. Tas nozīmē, ka vācietim, lai pirmo reizi kļūtu par čempionu, Abū Dabī posmā pietiks ar trešo vietu pat tad, ja viņa komandas biedrs gūs uzvaru.

Lietus dēļ un arī "Hass" pilota Romēna Grožāna no Francijas avārijas dēļ sacensību sākums aizkavējās par aptuveni desmit minūtēm, turklāt piloti sacīkstes pirmos septiņus apļus veica aiz drošības mašīnas. Tomēr sacīkstes ar Hamiltonu pirmajā vietā ātri vien tika apturētas, jo 20.aplī iespaidīgu avāriju piedzīvoja pieredzējušais soms Kimi Reikenens ("Ferrari"). Pagāja diezgan ilgs laiks, kamēr sacensību rīkotāji satīrīja trasi, tomēr pēc sacensību atsākšanas bija nepieciešami tikai astoņi apļi, lai tās atkal uz laiku tiktu apturētas, jo atkal sāka pamatīgi līt.

Par spīti daudzajiem notikumiem trasē un vairākām pilotu nedienām ar saķeri Hamiltons visu sacīkstes gaitu atradās pirmajā vietā, līdera godu nezaudējot nevienā brīdī. Posma 48.aplī apmalē ietriecās arī pieredzējušais "Williams" pilots Felipe Masa, kuram šīs bija pēdējās F-1 sacīkstes dzimtajā Brazīlijā. Pēc izstāšanās no sacensībām brazīlietis emocionāli atvadījās no vietējiem līdzjutējiem.

Dažus apļus vēlāk trasē atkal devās drošības automašīna, tomēr noslēdzošie apļi tika aizvadīti bez tās. Vēl pašās sacīkstes beigās trešo vietu ieņēma "Force India" pilots Serhio Peress no Meksikas, taču Verstapens spēja viņu apsteigt.

Līdz ar to Peress ieguva ceturto vietu, kamēr viņam sekoja "Ferrari" pilots Sebastjans Fetels no Vācijas un "Torros Rosso" spāņu braucējs Karloss Sainss. Tikmēr septītais bija vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India"), kuram sekoja austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull") un brazīlietis Felipe Nasrs, izcīnot "Sauber" komandai pirmos punktus šajā sezonā. Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdza pieredzējušais spānis Fernando Alonso ("McLaren").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā trešo vietu ar 246 punktiem ieņem Rikjardo, kamēr 197 punktus guvis Fetels. Savukārt tikai piecus punktus no vācieša atpaliek Verstapens.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līdere "Mercedes" tikusi pie 722 punktiem, triumfu sev čempionātā nodrošinot jau četrus posmus pirms sezonas beigām. Savukārt "Red Bull" ir 446 punkti, bet "Ferrari" iekrājusi 375 punktus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti