Vēsturisko automobiļu seriāls “Dzintara aplis” sezonu atklās 1. maijā 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Evita Tīdmane | 19.aprīlis 2017 11:58

Reizē ar Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas sezonas atklāšanu, pirmo posmu 1. maijā Biķernieku trasē aizvadīs arī vēsturisko automobiļu seriāla “Dzintara aplis” dalībnieki.

Šī seriāla dalībniekiem būs jau astotā sezona un šo gadu gaitā dalībnieku skaits no nepilniem 20 ir pieaudzis līdz vairāk nekā 50 un turpina augt.

“Vēsturisko automobiļu kustība ne tikai Latvijā, bet visā Baltijas un Austrumeiropas reģionā joprojām aktīvi turpina attīstīties un augt. Šogad “Dzintara aplim” pievienosies vairāki jauni sportisti ne tikai no Latvijas, bet arī ārvalstīm. Tāpat turpināsies aizsāktais Draudzības kauss, kurā pulcēsies aktīvākie sportisti no visas Austrumeiropas,” stāsta Mārtiņš Lagzdiņš, “Dzintara aplis” dalībnieks un kurators.

Šosezon “Dzintara aplis” norisināsies kopā ar Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta posmiem, kas skatītājiem nozīmē lielāku spēkratu dažādību vienu sacensību ietvaros. Kopumā sezonā plānots aizvadīt piecus posmus, no kuriem trīs norisināsies Biķernieku trasē, savukārt atlikušie divi Pērnavas auto24ring trasē.

Sezonas atklāšanas posmā 1. maijā startam gatavojas sešas vēsturisko automašīnu klases: Volga, Volga 406, VAZ 1300, VAZ 1600, Formula Mondial, Formula Easter. Par čempionu tituliem šogad sacentīsies Volga, VAZ 1300 un 1600, Formula Mondial klašu sportisti, savukārt pārējās klases startēs kausa ieskaitē. Sacīkstēs piedalīsies arī vienīgā Moskvich automašīna Latvijā, ar kuru brauks Andris Djačenko.

“VAZ klasēs pievienojas 4 jauni braucēji no Latvijas, tāpat sagaidām sportistu no Lietuvas un jaunu braucēju no Ukrainas. Formula Easter līderis Andris Griķis šogad pāriet uz jaudīgāko Formula Mondial klasi, kurā cīņā par Latvijas čempiona titulu sastādīs konkurenci čempionam igaunim Jakam Kūlam. Seriāla jaunums šogad ir Volga 406 klase, kas izveidota ar mērķi ieinteresēt Krievijā braucošos sportistus startēt “Dzintara aplis” ieskaitē, jo sportistiem Krievijā ir nedaudz atšķirīgāki tehniskie noteikumi,” jaunumus pirms sezonas atklāj M.Lagzdiņš.

Starptautiskais Draudzības kauss arī šogad notiks divos posmos Maskavā un Rīgā. Maskavas posms norisināsies no 10. līdz 12. jūnijam Moscow Raceway, savukārt otrais posms notiks Biķernieku trasē no 19. – 20. augustam “Riga Summer Race” sacensību ietvaros. Sagaidāms, ka to kuplā skaitā apmeklēs Krievijas un citu valstu sportisti.

Lielāko autošosejas notikumu no 29. aprīļa līdz 1. maijam piedāvā titulsponsors “DEWALT”, sponsori “Kumho Tyre” riepas un Porsche centrs Rīga. Informatīvi atbalsta ziņu portāls “Delfi”, radio “Star FM”, žurnāls “Klubs” un “Latauto.lv”, tiešraidi nodrošina “LMT Straume", atbalsta “Martini”, “Stena Line” un “Mangaļi”.

2017. gada “Dzintara aplis” kalendārs:
1. posms – 1. maijs, “DEWALT Grand Prix”, Rīga
2. posms – 28. maijs, Pērnava, auto24ring
3. posms – 9. jūlijs, Rīga, Biķernieku trase
4. posms – 19. – 20. augusts, “Riga Summer Race”, Rīga
5. posms - 24. septembris, Pērnava, auto24ring

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 19.aprīlis 2017 13:39
1 0 Atbildēt

Super automašīnas!

Ja man būtu vairāk naudas, nopirktu tādu, nevis savu žurku. Komforts tāds pats, dinamika tāda pati, tikai par 700 eiro žiguli nenopirksi...

Ja turpināšu slavināt krievus un nicināt seše-ā, putins iedos man vēl 100 rubļus

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 5

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti