Hamiltons izcīna pirmo starta vietu pirms Spānijas "Grand Prix"

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 13.maijs 2017 18:13

"Mercedes" komandu pārstāvošais brits Lūiss Hamiltons sestdien izcīnīja pirmo starta pozīciju pirms Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma, kas risināsies Spānijā.

Kvalifikācijas izšķirošajā sesijā Hamiltons trasi veica minūtē un 19,149 sekundēs, tiekot pie trešā "pole-position" šosezon un 64.karjerā.

Pēdējos 16 gados vien trīs reizes Spānijas posmā nav uzvarējis pilots, kurš sacensības sācis no pirmās starta pozīcijas. Hamiltons tagad ir vairs tikai viena "pole-position" attālumā, lai panāktu leģendārā Airtona Sennas rādītāju.

Hamiltonam vien par 0,051 sekundi piekāpās čempionāta līderis vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas, kuram sekoja abi labākie somi - otrs "Mercedes" braucējs Valteri Botass un otrs "Ferrari" pilots Kimi Reikenens.

Zīmīgi, ka Fetelam un Botasam pirms kvalifikācijas tika nomainīti dzinēji, turklāt vācieša motoram problēmas bija arī kvalifikācijas laikā, tomēr noslēgumā viņam vien pavisam nedaudz pietrūka līdz pirmajai starta pozīcijai.

Savukārt piekto un sesto vietu jau ierasti izcīnīja abi "Red Bull" piloti Makss Verstapens no Nīderlandes un austrālietis Daniels Rikjardo, bet pie septītās vietas mājas trasē salīdzinoši negaidīti tika "McLaren" pieredzējušais pilots Fernando Alonso, kaut piektdienas treniņos viņam nācās saskarties ar dzinēja problēmām.
Pirmo desmitnieku kvalifikācijā noslēdza meksikānis Serhio Peress ("Force India"), brazīlietis Felipe Masa ("Williams") un francūzis Estebans Okons ("Force India").

Kā vēstīts, iepriekšējā posmā Sočos savu pirmo uzvaru karjerā izcīnīja Botass.

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 86 punktiem ir Fetels, kuram ar 73 punktiem seko Hamiltons, bet Botass un Reikenens iekrājuši attiecīgi 63 un 49 punktus, kamēr Verstapens ar 35 punktiem ir piektais.

Tikmēr Konstruktoru vērtējumā vadību ar 136 punktiem atguvusi "Mercedes" komanda, kas par punktu apsteidz "Ferrari", bet "Red Bull" vienība ar 57 punktiem ir ļoti stabili trešā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti