Ar karstām cīņām Pērnavā aizvadīts Baltijas autošosejas čempionāta un Dzintara aplis 2. posms (+ foto)

 

Foto: Raimonds Volonts

BATCC | 29.maijs 2017 7:29

Lieliskos laika apstākļos 27. un 28. maijā Pērnavas auto24ring trasē tika aizvadīts Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāta un vēsturisko automobiļu seriāla “Dzintara aplis” 2. posms. Kopā divās sacensību dienās uz starta izgāja vairāk nekā 130 sportisti.

Latviešiem neveiksmīgs otrais Baltijas izturības čempionāta posms

Baltijas čempionāta 2. posms sākās 27. maijā ar Baltijas 4h izturības čempionāta sacensību braucienu, uz starta izejot ļoti spēcīgam dalībnieku sastāvam un kopumā 23 komandām. Šo komandu vidū bija arī 4 latviešu komandas, no kurām trīs piedzīvoja izstāšanos. Vienīgā latviešu komanda, kas sasniedza finišu, izcīnot uzvaru A2000 klasē bija “Bruno Racing Team” ar Gariju Rožkalnu un Andri Kronīti sastāvā.

“Flash Racing” sacīkstes uzsāka no 12. starta pozīcijas, taču ātri spēja pakāpties līdz piektajai pozīcijai, kad pēc aptuveni 1,5 stundām Vilnis Batraks bija spiests apstāties trases malā dēļ sabojātas pusass. Auto tā arī neizdevās sataisīt un komanda izstājās no turpmākās cīņas.

“Zvaigzne Motorsport”, kuriem šīs bija pirmais starts šajā sezonā, sacīkstes uzsāka no 9. pozīcijas. Valts Zvaigzne un Emīls Jakrins spēja uzradīt labu sniegumu un pēc “Flash Racing” izstāšanās pakāpās jau uz piekto pozīciju, taču pēc aptuveni pus veiktas distances komandai radās tehniskas problēmas un tā bija spiesta izstāties.

Ceturtā komanda no Latvijas Viptuning.lv spēja veikt 82 apļus.

Tikmēr spraigu cīņu visu četru stundu garumā aizvadīja lietuviešu “Brum Brum Sport” un igauņu “EST 1 Racing” komandas, te pietuvienoties, te atkal attālinoties viena no otras. Īsi pirms sacīkšu noslēguma “Brum Brum Sport” saņēma stop&go sodu par tehniskā karoga neievērošanu un tādējādi uzvaru izcīnīt izdevās igauņiem ar Raimo Kulli, Stenu Pentusu, Tomasu Padovani un Raimo Tammu komandas sastāvā.

Dzintara aplis 2. posmā spraigas cīņas VAZ klasē

VAZ 1600 klasē 1. braucienā uzvarēja Matīss Mežaks, kurš aizvadīja sīvu cīņu ar kvalifikācijas uzvarētāju Rūdolfu Šmitu. Otrajā braucienā cīņas izvērtās vēl spraigākas. Brauciena vadībā izrāvās Pēteris Laipnieks, bet par tālāko vietu sadalījumu cīnījas Rūdolfs Šmits, Vilnis Batraks un Matīss Mežaks. M.Mežaks ar R.Šmitu vairākas reizes mainījās pozīcijām līdz M.Mežaka automašīnai radās tehniskas problēmas un sportists bija spiests izstāties. Uzvaru otrajā braucienā izcīnīja Pēteris Laipnieks, kurš uzvarēja arī posma kopvērtējumā. Otrais kopvērtējumā Rūdolfs Šmits, bet trešais Kristaps Stepiņš.

VAZ 1300 klasē 1. braucienā ātrāks bija Aivars Laipnieks, bet otrais Vecvanags, kurš bija ātrākais 1300 klases kvalifikācijā. Aivars Laipnieks uzvarēja arī otrajā braucienā, izcīnot uzvaru otrā posma kopvērtējumā. Trešo vietu otrajā posmā izcīnīja Harijs Ulpe.

Vēsturisko Formulu klasē ātrākais Pērnavas trasē abos sacensību braucienos bija Andris Griķis, uzvarot Formula Mondial ieskaitē un apsteidzot igauņu sportistus Jāku un Tāvi Kūlus. Formula Easter klasē uzvaru izcīnīja Roberts Toms.

Volga klasē par intrigu pirmajā braucienā parūpējās pirmā posma uzvarētājs Ainars Šēnfelds, kurš, lai arī kvalifikācijā izcīnīja pirmo vietu, saņēma sodu un bija spiests startēt no pēdējās pozīcijas. Tikai trīs līkumus pims finiša viņam izdevās apsteigt Normundu Dobumu un izcīnīt uzvaru. Otrajā braucienā norisinājās cīņa starp A.Šēnfeldu un N.Dobumu, pārāks šoreiz bija N.Dobums un lai arī kopvērtējumā abiem vienāds puntu skaits, uzvara šoreiz tika N.Dobumam.

Latvijas čempionātā otrā uzvara Jānim Vankam un Stīvenam Pūstam, Roberts Rode uzvar Baltijas čempionāta GT klasē

Latvijas un Baltijas čempionāta Kumho Tyre Challenge S1600 klasē otro uzvaru šosezon izcīnīja igaunis Stīvens Pūsts, rādot pārliecinošu sniegumu abos sacensību braucienos. Otro vietu izcīnīja Kristaps Mietulis, bet trešais otrajā posmā Agris Petrovskis.

Kumho Tyre Challenge Nacionālajā klasē Pērnavas trasē pārāks bija Jānis Vanks, uzvarot abus sacensību braucienus, otrais abos braucienos finišēja Aldis Fokrots, bet trešo vietu izcīnīja Gatis Drēviņš.

Jaudīgajā Baltic Touring Cars klasē uz starta stājās 16 braucēji, to vidū arī trīs latviešu sportisti. Pārliecinošu uzvaru absolūti izcīnīja dāņu sportists Frederiks Holms ar Renault Megane V6 automašīnu. Lielisku sniegumu parādīja latviešu braucējs Roberts Rode ar Nissan 200 SX automašīnu, izcīnot pirmo uzvaru uzvaru BGT klasē un finišējot uzreiz aiz dāņu sportista. Pirmā posma uzvarētājs Artūrs Batraks otro posmu noslēdza otrajā vietā BTC 2 klasē, savukārt Pāvelam Ščapovam izdevās izcīnīt ceturto vietu BGT klasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti