Jūrmalas kartingists Valters Zviedris izcīna 2. vietu “Rotax Nordic Challenge” Lietuvas posmā un nostiprinās seriāla vadībā 1

 

Foto: Ivar Veerus

Jūrmala/ Papa's RT | 10.jūlijs 2017 10:53

8. jūlijā Aukštadvaris trasē tika aizvadīts “Rotax Nordic Challenge” četru posmu seriāla otrais posms. “Jūrmala/Papa’s Sacīkšu komandu tajā pārstāvēja četri sportisti Valters Zviedris, Ernests Veismanis, Ričards Šubeckis un komandas jaunpienācējs Artūrs Bondars.

No šī gada bijušais Baltijas kartinga seriāls ir mainījis savu statusu un, piesaistot gandrīz 100 sportistus, dažādās vecuma grupās un klasēs, ne tikai no Baltijas, bet arī no Skandināvijas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas un Ungārijas ir kļuvis par visnozīmīgāko mūsu reģina seriālu kartingā.

Vislabāk šajās sacīkstēs veicās Valteram Zviedrim, kurš pirmo gadu startē pieagušo konkurencē, klasē “Rotax Max Senior”. Jau piektdien Valters uzrādīja labāko apļa laiku sacensību kvalifikācijā un ierindojās otrajā vietā pirmajā no diviem priekšbraucieniem. Sestdien uzvaras tika izcīnītas gan otrajā priekšbarucienā, gan priekšfināla braucienā, kurā tiek noskaidrota starta vieta galvenajam sacīkšu braucienam – finālam.

Fināla starts Valteram neizdevās tik labi, kā līdz šim un vienu brīdi nācās nokrist līdz pat ceturtajai vietai. Kamēr Valters cīnījās ar konkurentiem, titulētais, vairākkārtējais Igaunijas un Baltijas čempions Kairo Kivi iekrāja pāris sekunžu pārsvaru, kuru viņam izdevās saglabāt līdz pat brauciena beigām un svinēt uzvaru šajā posmā. Valters finišēja, kā otrais, līdz pat pēdējiem metriem atvairot vēl viena Igaunijas sportista - Ragnar Veerus centienus viņu apdzīt. Pēc diviem aizvadītajiem posmiem Valters ir “Rotax Nordic Challenge” seriāla līderis “RM Senior” klasē ar 175 punkteim. Viņam seko K. Kivi ar 171 punktu un R. Veerus ar 165 punktiem. Seriālā vēl paredzēti divi posmi: viens augusta sākumā Polijā netālu no Varšavas, bet otrs augusta beigās, Latvijā, Kandavas kartodromā.

Ernestam Vesimanim šīs sacīkstes nebija tik veiksmīgas, jo visu nedēlas nogali bija jācīnās ar tehnikas problēmām. Fināla finišs tika sasniegts 10.vietā. Nav slikti, ņemot vērā, ka dalībnieku sastāvs “Rotax DD2” klasē, kurā startē Ernests, bija gana nopietns un uz starta bija vairāki ļoti titulēti sportisti, piemēram, Eiropas Čempions Simas Juodviršis no Lietuvas un pagājušā gada Pasaules “Rotax Grand Finals” uzvarētājs Ferencs Kanchars no Ungārijas, ka ārī vairāki citi spēcīgi sportisti no Polijas, Somijas un tepat no Baltijas. Tā kā pirmajā posmā Ernests izcīnīja augsto trešo vietu, tad seriāla kopvērtējumā vēl ir reālas cerības pacīnīties par vietu Top 5.

Abiem jaunākajiem komandas sportistiem arī bija ļoti nopietna konkurence, pavisam 21 sportists vecumā no 12-15 gadiem. Ričards Šubeckis finišēja 12.vietā un attiecīgi Artūtrs Bondars 16.vietā. Abiem jauniešiem vēl jātrenējas, lai varētu pacīnīties par godalgotajām vietām Junioru kategorijā.

Nākamās sacīkstes komandai paredzētas te pat Latvijā: Latvijas čempionāta 4. posms, Kandavā, 15. jūlijā. Brauciet un atbalstiet jaunos Jūrmalas sportistus.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Andris 11.jūlijs 2017 23:33
1 0 Atbildēt

Šubeckis finišēja 11. vietā, bet Bondars 14. vietā!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti