Nedēļas nogalē aizvadīts kartinga čempionāta un kausa posms Kandavā, Jelgavas trasē „Rullītis” – drifta kausa posms (+ foto) 2

 

Foto: Kaspars Dziedātājs

LAF | 14.augusts 2017 10:38

Nedēļas nogale Latvijai atnesa ne vien karstāko dienu gadā, krusu un pērkona negaisus, bet arī jaunus notikumus autosporta pasaulē. Kamēr Kandavas kartodromā 192 (!) sportisti cīnījās par godalgām Latvijas čempionāta un kausa ieskaites klasēs, tikmēr Jelgavas „Rullītī” uz jaunā asfalta plosījās Latvijas drifta kausa Street un ProAm klašu braucēji (skatīt zemāk).

Kartings:

šajā posmā tika uzstādīti vismaz 2 jauni rekordi – bija ļoti karsti un laikapstākļi nudien nežēloja nedz sportistus biezajos kombinezonos, nedz pārējos sacensību apmeklētājus. Savukārt otrs - patīkamais pārsteigums bija rekordlielais dalībnieku skaits. Uz starta kopumā stājās 192 sportisti. Neliels incidents notika DD2 klašu fināla braucienā, kad viens no līderiem – Ernests Veismanis, kurš cīnījās par pirmajām pozīcijām, netīšām izsita no trases atpalicēju, lietuviešu sportistu – Martynas Padgurskis. Nopietnas traumas neviens šajā incidentā neguva. Prieks, ka arī šajās sacensībās iztika bez nopietniem incidentiem un par spīti tam, ka cīņas tiešām bija karstas, tiešā un pārnestā nozīmē, sportisti bija ļoti disciplinēti.

Sacensību godalgoto, pirmo trīs, vietu ieguvēji Latvijas Kartinga atklātā Čempionāta ieskaitē:
Rotax Micro Max klasē:
1.vieta - Mārtiņš Janovskis,
2.vieta - Aleksander Skjeltens,
3.vieta - Nauris Danebergs. Rotax Mini Max klasē:
1.vieta - Tomass Štolcermanis,
2.vieta - Ivan Tkachev,
3.vieta - Kārlis Grava.

RM Junior klasē:
1.vieta - Matvejs Makušins,
2.vieta - Gustavs Māliņš,
3.vieta - Luka Medunitsa. RM DD2 klasē:
1.vieta - Mārtiņš Steinerts,
2.vieta - Mihails Budovskis,
3.vieta - Krišs Jaunzemis.
RM DD2 Master klasē:
1.vieta - Uldis Timaks,
2.vieta - Iļja Aļoškins,
3.vieta - Priit Sei.
Rotax Max Senior klasē:
1.vieta - Erich Kuehn,
2.vieta - Valters Zviedris,
3.vieta - Dāniels Lācis.
KZ2 klasē:
1.vieta - Mark Villem Moor,
2.vieta - Evaldas Dzialtuvas,
3.vieta - Paulius Paskevicius.
Sacensību godalgoto, pirmo trīs vietu ieguvēji Pro-Kart kausa ieskaitē:
R85 klasē:
1.vieta - Artūrs Daņiļevskis,
2.vieta - Artūrs Mārtinsons,
3.vieta -Edgaras Kelmas. TK Junior klasē:
1.vieta - Dāvids Ivbulis,
2.vieta - Kārlis Bricis,
3.vieta - Miķelis Bricis.
M125 klasē:
1.vieta - Jevgēņijs Rudāns,
2.vieta -Oļegs Vlasovs,
3.vieta - Murad Mirzoev.
CZ125 klasē:
1.vieta - Arnis Šeidlers,
2.vieta - Harijs Bergmanis,
3.vieta - Konstantīns Sarans.
TK Senior klasē:
1.vieta - Adrians Lasis,
2.vieta - Agris Erods,
3.vieta - Edgars Pavārs.
LMT Autosporta Akadēmijas ieskaitē:
1.vieta - Edgars Pavārs,
2.vieta - Jānis Mantiņš,
3.vieta - Henrijs Jaunslavietis.
Micro Max klasē:
1.vieta - Maxim Shchurko,
2.vieta - Artūrs Daņiļevskis,
3.vieta - Danila Kharin. Mini Max klasē:
1.vieta - Artem Mikhailov,
2.vieta - Emīls Akmens,
3.vieta - Daniil Tsurankov.

Junior klasē:
1.vieta - Aleksei Savin,
2.vieta - Aliaxey Davidovich,
3.vieta - Dāvids Daniels Sniedze.
DD2 Master klasē:
1.vieta - Gatis Vītols,
2.vieta - Andris Tions,
3.vieta - Rihards Pavlovs.
DD2 klasē:
1.vieta - Krists Ziders,
2.vieta - Ivars Uss,
3.vieta - Ernests Skulte. Senior Master klasē:
1.vieta - Armands Andersons,
2.vieta - Māris Spāde,
3.vieta - Kaspars Dambis.

Senior klasē:
1.vieta - Kirill Mikhaylyano,
2.vieta - Evgeniia Zolina,
3.vieta - Kaspars Ritums. KZ2 Master klasē:
1.vieta - Ēriks Gasparovičs,
2.vieta - Vitālijs Sakalovs,
3.vieta - Vytautas Surdokas.

čempionāta un Pro-kart kausa pēdējās šīs sezonas sacensības notiks jaunatklātajā Smiltenes trasē 20.septembrī. Līdz tam braucēji pēdējam sezonas posmam varēs gatavoties 25.-26.08. Kandavas Kartodromā, kur norisināsies Rotax Nordic Cup, kā arī 09.09. Jelgavas kausā.

Drifts:

Svētdien Jelgavas trasē „Rullītis” uz jaunā asfalta seguma 13.augustā norisinājās Latvijas drifta kausa 4.posms*. Lai arī sestdien, kad daudzviet Latvijā plosījās negaiss, Jelgavai tas meta līkumu un treniņus varēja aizvadīt bez šķēršļiem, automašīnu dzinējiem, darboties ar pilnu jaudu apmēram +35 grādos (mērījums trasē, saulē), nebija viegls uzdevums. Vairāki sportisti cīnījās tieši ar karstuma izraisītiem defektiem, taču svētdien viss nostājās savās vietās – bija mākoņains un pēc sestdienas sutas vairs „tikai” +23 grādi, kas ļāva visiem parādīt to, uz ko tie spēj.

Latvija ir viena no retajām valstīm pasaulē, kur Street klasei ir atļauti tandēmu jeb pāru braucieni, kas panākts rūpīgi plānojot trašu konfigurācijas tā, lai tās būtu drošas braucējiem un automašīnām bez drošības karkasa. Tāpēc nereti starta sarakstos redzam arī kaimiņvalstu sportistus, kas pie mums brauc iegūt nenovērtējamu sacensību pieredzi. Arī šoreiz pie mums viesi gan no Igaunijas, gan Lietuvas.

Street klasē par iespēju tikt izslēgšanas braucienos jeb tandēmos cīnījās 32 jaunie braucēji. Jāatzīst, ka tieši šajā klasē, kas varētu tikt definēta kā amatieru klase ar vismazāk pieļaujamajiem uzlabojumiem automašīnām, sagādāja skatītājiem visvairāk nervus kutinošus brīžus. Daži tandēmu braucieni bija tik tuvi, ka pat papīra lapu starp braucējiem iespiest būtu sarežģīti. Viens no sacensību favorītiem un līdz šim posmam kopvērtējuma līderis un kvalifikācijas uzvarētājs Ints Bērziņš visu dienu demonstrēja stabilu un pārliecinātu braukšanas stilu, viņa sekošanas maniere neatstāja vienaldzīgus ne skatītājus, ne tiesnešus, tomēr Top 8, izejot pret Jāni Patmalnieku, trases pēdējā līkumā strīdīgā situācijā Patmalnieks Bērziņam priekšā sagriezās, taču no tiesnešu skatu torņa bija labi redzams, kā Ints izraisīja nelielu sadursmi, kas arī izraisīja minēto sagriešanos. Tiesneši uzvaru braucienā piešķīra Jānim Patmalniekam, kuram arī izdevās turpināt sacensības līdz pat fināliem un dienas beigās Jānis kāpa uz goda pjedestāla 3.pakāpiena.

Par elpu aizraujošiem skatiem tandēmos parūpējās arī Dāvis Mangalis un Matīss Krēsliņš, kuri bija aizvadījuši vairākus braucienus un satikās lielajā finālā. Šis bija fināls ar lielo burtu, jo iemiesoja drifta tandēmu braucienu būtību – braukt tik tuvu pretiniekam, cik vien iespējams, kopējot priekšā braucošā joslu un automašīnas leņķi. Beigu beigās tiesneši lēma par labu Dāvim, kurš svētdien sacensību noslēgumā uzkāpa uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena un svinēja uzvaru, bet Matīss Krēsliņš ierindojās godpilnajā 2.vietā.

ProAm klasē standarta automašīnu jau vairs nav un sportistu komandas rūpīgi gatavo tehniku sacensībām. Ātrumi lielāki, dūmu daudz vairāk, cīņas tikpat spraigas. Pirmajā kvalifikācijas braucienā daudziem sportistiem izdevās tikt pie sliktākā iespējamā rezultāta – „0” punktu, jo dalībnieku sapulcē vērtējošie tiesneši bija norādījuši, ka brauciena laikā izmantot darba bremzi ir kategoriski aizliegts. Tieši šī punkta neievērošana izraisīja to, ka 24 dalībnieku konkurencē vairāk kā pusei braucēju rezultāts bija „0”. Pēc vairākkārtējiem atgādinājumiem startā, dalībnieki otrajā braucienā jau spēja uzrādīt labāku sniegumu, un punktus savam braucienam saņēma 17 braucēji, tātad ProAm klase šoreiz brauca nevis Top 32 bet Top 16.

Tandēmu cīņās šajā klasē daudz vairāk pārbraucienu, taču jāatzīst, ka tik tuvu tandēmu braucienu, kā Street klasē neredzēja. Viens no visstabilākajiem braucējiem šoreiz bija Arnis Namnieks, kas saņēma visaugstāko punktu skaitu kvalifikācijā. Viņš arī tika līdz pat Top 4, taču tur viņš satika Silvestru Dziedātāju un tiesneši lēma, ka 2 braucienu summā, labāks ir Dziedātājs. Silvestrs turpināja sacensības jau lielajā finālā – cīņā par 1.,2.vietu viņam pretī stājās tandēmu egles pretējās puses vislabākais braucējs šajās sacensībās – Kristiāns Burkovs. Šoreiz izcilu cīņu mēs neredzējām, tomēr abi sportisti pierādīja to, ka ir cienīgi atrasties savās pozīcijās.

Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena 13.augustā kāpa Kristiāns Burkovs, otrais – Silvestrs Dziedātājs, bet trešo vietu – sacenšoties mazajā finālā ar Arni Namnieku, izrāva Andris Liparts, kuram izskatījās, ka svētdien stāvēja visi drifta aizbildņi klāt.

Nākamais drifta kausa posms notiks katrai klasei atsevišķi – Street klase dosies uz Igauniju 26.augustā, bet ProAm klase izbaudīs driftu Biķernieku trases posmā „Raganas katls” 2.septembrī.

 

Foto: Mārtiņš Jankovskis

Foto: Mārtiņš Jankovskis

Foto: Mārtiņš Jankovskis

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
fans 14.augusts 2017 11:53
2 0 Atbildēt

Drift4you galvenais sponsors un uzvar drift4you sponsorētais auto ...hmm ! Labāk tad tiešām sponsorēt, kādu kam ir ko parādīt un ir prasmes godam nopelnīt uzvaru nevis tiesnešu labvēlīgās vērtēšanas dēļ!

viencexperc 14.augusts 2017 22:04
2 0 Atbildēt

žurku čempionāts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti