Fetels uz trim gadiem pagarina līgumu ar "Ferrari"

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 26.augusts 2017 14:18

Pašreizējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastjans Fetels no Vācijas un trim gadiem pagarinājis līgumu ar "Ferrari" vienību, paziņojusi komanda.

Līdz ar to 30 gadus vecais Fetels "Ferrari" komandā brauks vismaz līdz 2020.gada sezonas beigām.

Fetels "Ferrari" vienībā brauc kopš 2015.gada, pirmajā no šīm sezonām tiekot pie trim uzvarām un trešās vietas kopvērtējumā. Savukārt pērn vācietis neuzvarēja nevienā posmā, kopvērtējumā ierindojoties ceturtajā pozīcijā.
Savukārt šī sezona "Ferrari" vienībai ir sekmīgāka, tai nopietni konkurējot ar iepriekšējo sezonu F-1 flagmani "Mercedes". Fetels šosezon 11 posmos guvis jau četras uzvaras un kopvērtējumā ar 202 punktiem ir līderis, bet otrais, atpaliekot 14 punktus, ir brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

F-1 čempionātā vācietis debitēja 2007.gadā, kad "BMW Sauber" komandā aizvietoja savainoto poļu braucēju Robertu Kubicu, bet vēlāk tā paša gada sezonā Fetels kļuva par "Toro Rosso" vienības pilnvērtīgu braucēju.
Pirmajā pilnajā sezonā "Toro Rosso" komandas sastāvā 2008.gadā Fetels negaidīti uzvarēja Itālijas "Grand Prix", bet 2009.gadā viņš pievienojās "Red Bull" vienībai, jau pirmajā sezonā kļūstot par visu laiku jaunāko pasaules vicečempionu. Savukārt no 2010. līdz 2013.gadam viņš jau triumfēja pasaules čempionātā.

Savas karjeras laikā Fetels uzvarējis 46 sacīkstēs, uz goda pjedestāla kāpjot 94 reizes.

Kā otrs "Ferrari" komandas pilots arī nākamajā sezonā paliks soms Kimi Reikenens, kurš ar vienību šonedēļ oficiāli pagarināja līgumu.

Šajā nedēļas nogalē Beļģijā tiek aizvadīts sezonas 12.posms.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti