Valteram Zviedrim 2. vieta “Rotax Nordic Challenge 2017” kopvērtējumā (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

"Jūrmala/ Papa's RT" | 29.augusts 2017 9:20

26. augustā Kandavas kartodromā norisinājās mūsu reģiona nozīmīgākās sacensības kartingā: “Rotax Nordic Challenge” četru posmu seriāla ceturtais noslēdzošais posms.

Uz tām bija ieradušies gandrīz simts dalībnieki no Baltijas, Skandināvijas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas un Ungārijas. Jūrmalas kartingists Valters Zviedris četru sacensību kopvērtējumā, 15 sportristu konkurencē izcīnīja augsto 2. vietu, klasē “Rotax Max Senior”.

Valters Zviedris, tikai pirmo gadu startē pieagušo konkurencē, un uz šo noslēdzošo posmu ieradās kā seriāla līderis savā “RM Senior” klasē, jo bija svinējis uzvaru pirmajā posmā Ropažos, “333 trasē”, 2.vietu otrajā posmā Lietuvā un 3.vietu trešajā posmā Polijā. Diemžēl sacīkstes Kandavā nezidevās tik labas, kā cerēts. Rīta treniņā Valters bija pārliecinoši ātrāks par visiem konkurentiem. Arī priekšfināla brauciens tika noslēgts cerīgā trešjā vietā. Diemžēl komandai neizdevās atrast veiksmīgus tehnikas regulējumus mainīgajiem laika apstākļiem un Valtera kartam šoreiz trūka ātrums izejās no pagriezieniem gan Fināla gan Superfināla braucienos, kurus viņš noslēdza ceturtajā vietā. Uzvaru Kandavas posmā un arī kopvērtējumā līdz ar to svinēja pieredzējušais Igaunijas sportists Kairo Kivi. Otrajā vietā posmā un trešajā vietā kopvērtējumā palika vēl viens igaunis Ragnars Veerus.

Otrs “Jūrmala/Papa’s sacīkšu komanda” sportists Ernests Veismanis, kurš startēja ātrākajā DD2 klasē sacīkšu laikā piedzīvoja vairākas sadursmes kuru dēļ Kandavas posmu noslēdza 9. vietā un seriāla kopvērtējumā ierindojās 5.vietā 24 sportistu konkurencē, ko var uzskatīt par diezgan labu sasniegumu, jo serial piedalījās vairāki pasules līmeņa braucēji, kuri guvuši panākumus dažādās starptautiskās sacīkstēs. 

Pēc šīm sacīkstēm ir palicis neliels sarūgtinājums, jo Valtera uzvara kovērtējumā bija tik tuvu un arī Ernests bija tuvu iespējai kāpt uz goda pjedestāla, bet tā ir motoru sporta specifika, ka rezultāts nereti ir atkarīgs ne tikai no sportista meistarības, bet arī no sacīkšu tehnikas un mehņiķu spējas to pielāgot konkrētai trasei. Jaunieši nenokar degunu un ir apņēmības pilni cīnīties par uzvaru Latvijas Čempionāta ieskaitē, kura viņiem var nodrošināt ceļa zīmi uz “Rotax World Grand Finals” sacīkstēm, kuras novembrī norisināsies Portimao pilsētā Portugālē. Uz tām ieradīsies nacionālo un reģionālo čempionātu uzvarētāji no vairāk nekā 60 valstīm. Valters un Ernests centīsies godam pārtāvēt Latviju un arī Jūrmalas pilsētu šajā svarīgajā, globālā mēroga motoru sporta pasākumā. 

Nākamās sacīkstes komandai paredzētas ar “Legend Cars” automašīnām 02. Septembrī, Somijā, “Ahvenisto Motor Speedway” trasē, kur norisnāsies Ziemeļeiropas Zonas (NEZ) autošosejas un Latvijas Čempionāta autososejā noslēdzošie posmi.

Valters un Ernests saka lielu paldies Jūrmalas Pilsētas Domei par atbalstu sacensību dalības maksu segšanai, kā arī Jūrmalas valsts ģimnāzijai, kurā viņi abi mācās. Arī šī gada 1. septembri puiši sagaidīs sacīkšu trasē, bet jau pirmdien, 4. septembrī viņi būs atpakaļ skolā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti