Hamiltons Japānā gūst jau desmito "pole-position" šosezon

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 7.oktobris 2017 17:31

"Mercedes" komandas piloti Lūiss Hamiltons un Valteri Botass sestdien izcīnīja dubultuzvaru Pirmās formulas (F-1) Japānas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā.

Brits Hamiltons bija ātrākais visās kvalifikācijas daļās, pie "pole-position" tiekot jau desmito reizi šīs sezonas 16 etapos. Jau iepriekš šosezon viņš kļuva par visu laiku veiksmīgāko pilotu kvalifikācijas sacensībās. Tomēr Sudzukas trasē viņš pirmo pozīciju guvis pirmoreiz karjerā.

Izšķirošajā kvalifikācijas daļā Hamiltons sasniedza jaunu trases rekordu un par 0,332 sekundēm apsteidza Botasu, tomēr soms svētdien startēs vien no septītās pozīcijas, jo saņēmis piecu vietu sodu par to, ka viņa formulai tika nomainīta ātrumkārba.

Trešais kvalifikācijā palika "Ferrari" vācu pilots Sebastjans Fetels, kurš atpalika jau gandrīz pussekundi, tomēr sacīkstes ievadā būs blakus savam sīvākajam kopvērtējuma konkurentam Hamiltonam.

Otro rindu sacīkstes startā ieņems "Red Bull" piloti austrālietis Daniels Rikjardo un Makss Verstapens no Nīderlandes, bet pirms Botasa startā būs arī abi "Force India" braucēji - Estebans Okons no Francijas un meksikānis Serhio Peress.

Otrs "Ferrari" pilots Kimi Reikenens, kurš arī saņēmis piecu starta vietu sodu, sacīksti sāks no 11.pozīcijas.
Pirms tam sestdien risinājās arī trešais treniņbrauciens, kurā labākais bija Botass, tomēr tās beigās viņš avarēja, ko turklāt paveica arī Reikenens. Šeit otrais bija Hamiltons, kamēr trešais sekoja Fetels.

Pirmie divi treniņi notika piektdien, pirmajā no tiem uzvarot Fetelam, bet otrajā, kurā spēcīga lietus dēļ pie ieskaitīta rezultāta tika vien pieci sportisti, labākajam esot Hamiltonam.

Līdz F-1 sezonas izskaņai atlikuši vēl pieci posmi. Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 15 etapiem Hamiltonam ir 281 punkts, kamēr Fetels ticis pie 247 punktiem.

Pēdējos divos posmos Fetelu piemeklējušas vairākas neveiksmes, kas viņam licis zaudēt pasaules čempionāta kopvērtējuma vadību Hamiltonam. Singapūras etapā jau pašā sacīkstes sākumā abi "Ferrari" piloti piedzīvoja avāriju, bet pagājušajā nedēļā Malaizijā viņš dzinēja problēmu dēļ bija spiests startēt no pēdējās vietas, noslēgumā aizcīnoties līdz ceturtajai pozīcijai.

Trešais ar 222 punktiem ir Botass, kuram ar 177 punktiem seko Rikjardo, bet 138 punkti ir Reikenenam. Savukārt sešinieku ar 93 punktiem noslēdz pagājušajā nedēļā otro panākumu karjerā guvušais Verstapens.

Sacīkste Japānā svētdien sāksies plkst.8 pēc Latvijas laika.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti