Fetels uzvar F-1 Azerbaidžānas "Grand Prix" posma kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 29.aprīlis 2018 17:41

Četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas, kurš pārstāv "Ferrari" komandu, sestdien Baku bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) sezonas ceturtā posma - Azerbaidžānas "Grand Prix" izīņas - kvalifikācijā.

Pašreizējais kopvērtējuma līderis Fetels apli veica minūtē un 41,498 sekundēs, pārspējot savu sīvāko konkurentu un iepriekšējo divu gadu pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu ar "Mercedes".

Britu autosportists savā labākajā aplī bija par 0,179 sekundēm lēnāks par Fetelu.

Tikmēr trešo vietu ieguva Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass no Somijas, bet ceturtais palika austrālietis Daniels Rikjardo "Red Bull" komandas, kurš pērn Azerbaidžānas etapā uzvarēja, savukārt pirms divām nedēļām bija labākais arī Šanhajā aizvadītajā posmā.

Tālākās vietas ieņēma otrs "Red Bull" pilots Makss Verstapens no Nīderlandes, kamēr soms Kimi Reikenens ar "Ferrari" bija ātrākais pirmajās divās kvalifikācijas sesijā, bet beigās palika sestais.

Tikmēr tālāk bija "Force India" piloti Estebans Okons un Serhio Peress.

Fetels uzvarēja sezonas pirmajos divos posmos, kas viņam šobrīd ļauj atrasties kopvērtējuma vadībā.

"Domāju, ka svētdien būs interesanta sacīkste, kurā, ļoti iespējams, būs nepieciešama arī drošības mašīnas došanās trasē. Kvalifikācijā mana mašīna darbojās ļoti labi," sestdien atzina Fetels, kurš bija ātrākais arī pirms tam aizvadītajā trešajā treniņbraucienu sesijā.

"Sebastjans Fetels kvalifikācijā paveica labu darbu. "Ferrari" bija ātrāki, jo viņiem šosezon ir fenomenāla formula, tomēr arī mēs progresējam, tāpēc svētdien Sebastjanam centīšos sagādāt grūtus brīžus," solīja Hamiltons.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem līderpozīcijā ar 54 punktiem atrodas Fetels, tālāk ar 45 seko Hamiltons, bet trešais ar 40 punktiem ir Botass. Tikmēr ceturto vietu ar 37 punktiem ieņem Rikjardo, kurš uzvarēja iepriekšējā etapā Šanhajā, bet piekto vietu ar 30 punktiem ieņem soms Reikenens.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti