“LMT Autosporta Akadēmijas” atbalsts piešķirts četriem jaunajiem autosporta talantiem

 

Foto: Publicitātes attēls

LMT Autosporta Akadēmija | 10.maijs 2018 13:29

LMT Autosporta Akadēmija (LMT AA) piešķīrusi atbalstu četriem sportistiem, par kopējo summu – 7 tūkstoši eiro – Artūram Bondaram, Tomasam Grintālam, Kristapam Stumpam un Alisei Līgai Grāmatiņai.

Jaunieši saņems ne tikai finansiālu atbalstu, bet arī apmācības un padomus teorētisko un praktisko iemaņu attīstīšanai, kas noder autosportistu dzīvē.

“Kopumā tika saņemti 22 pieteikumi, no kuriem vairāk nekā puse bija saistīti ar kartingu sacensībām. Tas ir ļoti saprotami, jo kartings ir autosporta pamats. Starp pieteikumu iesniedzējiem bija arī sešas dāmas. Lielākoties pretendenti bija vecumā no 16 līdz 20 gadiem, bet bija arī 24 gadus veci jaunieši. Paldies ikvienam, kas pieteicās – pat tad, ja šajā reizē atbalsts netika piešķirts, nekad nevar zināt, kur mūsu ceļi krustosies,” vēlot veiksmi autosporta sezonā saka LMT AA vadītājs Dainars Dambergs.

Lai varētu pilnveidot un attīstīt savu sportisko karjeru 2018. gada sezonā, Artūrs Bondars saņems atbalstu 3,5 tūkstošu eiro vērtībā, kurus viņš plāno izlietot, piedaloties Latvijas kartinga čempionātā Rotax Max Senior klasē. Šobrīd Artūrs mācās Mārupes vidusskolas 9.klasē, padziļināti apgūstot matemātiku un tehniku. Jaunietis plānojis apgūt rallijkrosa braukšanas pamatus, lai nākotnē varētu piepildīt sapni – piedalīties pasaules rallijkrosa čempionātā, 16 gadus vecais jaunietis atzīst, ka viņu iedvesmo Arta Baumaņa panākumi.

18 gadus vecais talsinieks Tomass Grintāls saņems iespēju piedalīties vismaz četrās Latvijas Automobiļu federācijas organizētajās standartautomobiļu sacensībās (minišoseja vai minirallijs), kas viņam būs pirmā šāda veida pieredze. Jau šobrīd T. Grintāls ir viens no jauniešiem, kas piedalās LMT AA Skolu kartinga kausa projektā, pārstāvot Ventspils tehnikumu. Viņš ir pārsteidzis ne tikai ar progresējošiem rezultātiem trasē, bet arī ar īpašu centību un sapni par autosportu.

Lai piedalītos kartingu sacensībās, Kristapam Stumpam – 16 gadīgam jaunietim no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas – lietošanā piešķirts TK Senior klases kartings. Jaunietis iepriekš piedalījies īres kartingu sacensībās, izcīnījis arī godalgotas vietas, interesējas par fiziku un matemātiku, spēlē klarneti un klavieres, ir skolas orķestra dalībnieks. Iedvesmojies no Haralda Šlēgelmilha, Beates Klipas un Reiņa Nitiša. Zina, ka ar mērķtiecību var sasniegt uzvaras.

Arī Alise Līga Grāmatiņa saņems lietošanā kartingu, lai piedalītos “ProKart” sacensībās TK Senior klasē. Pēc sekmīgās pieredzes ar autokrosa čempioni Beati Klipu, LMT AA ir patiess prieks atkal savā sastāvā uzņemt dāmu. 15 gadus jaunajai sportistei būs iespējas pierādīt, ka viņa ir gana talantīga, lai konkurētu ar puišiem.

“Esam sevi pieradījuši kā vadošā jauniešu autosporta komanda Latvijā. Esam gatavi savās zināšanās dalīties, tādēļ jaunieši saņems ne tikai finansiālu atbalstu, bet viņiem būs iespēja būt daļai no komandas, saņemt padomus veiksmīgai autosporta karjeras attīstībai un uzlabot savas komunikācijas prasmes. Stipendiātus vērtēsim gada garumā, jo, iespējams, kāds no viņiem nākotnē būs pelnījis būt daļa no LMT Autosporta Akadēmijas pamatsastāva,” stāsta “LMT Autosporta Akadēmijas” vadītājs Dainars Dambergs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti