Madonā notiek LMT AA Elektrokartingu čempionāta otrais posms

 

Foto: Mārtiņš Jankovskis

Ritvars Podziņš | 28.maijs 2018 14:23

26. maijā, līdz ar Latvijas čempionāta un Pro-Kart kausa pirmo posmu, norisinājās arī LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) ieskaite: otro reizi, uz starta līnijas sacensībās devās elektrokartingi.

Savukārt jau trešās sezonas pirmais posms arī LMT AA organizētajam Skolu kartingu kausam.

Madonas trasē pulcējās rekordliels dalībnieku skaits – 212 sportisti visās klasēs. Svinīgajā sacensību atklāšanā komandas, sportistus un skatītājus sveica Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs, Latvijas Automobiļu federācijas Kartingu komisijas vadītājs Valdis Brutāns un LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs.

Latvijas Kartinga atklātajā Čempionātā finālbraucienos elektrokartingu jeb TeK klasē vietu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ieņēma Ričards Irbe (Saldus BJC), savukārt otro un trešo vietu izcīnīja – Gints Britiks (Si-guldas BJIC) un Raitis Plukšs (Smiltenes tehnikums).

Savukārt, LMT AA Skolu kartinga kausa pirmajā posmā uzvaras laurus plūca Saldus Bērnu un jaunatnes centra kartinga komanda, otro vietu ie-ņēma – Kandavas tehnikuma komanda, savukārt trešo vietu izcīnīja Prie-kuļu tehnikuma komanda.

Veiksmīgas sacensības aizvadījis arī 16 gadus jaunais Artūrs Bondars, elektrificētā spēkrata pilots, kurš savas sportista karjeras attīstīšanai 2018. gadā saņēmis LMT AA atbalstu. Iegūta 3. vieta Rotax Max Senior klasē un 1. vieta LČ komandu kopvērtējumā.

“Vislielākais gandarījums ir par to, ka atšķirībā no pirmā posma Kandavā, visi iekšdedzes dzinēju kartingi veiksmīgi ne tikai nostājās uz starta līnijas, bet arī finišēja. Ievērojami uzlabojies kartingu ātrums un stabilitāte trasē, un šis progress panākts tikai pāris nedēļās. Madonas trase ir ļoti tehniska un prasa lielu koncentrēšanos no sportistiem, domāju, ka visi šīs dienas sacensību dalībnieki guva lielu un noderīgu pieredzi,” stāsta Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs.

“Jau šajā posmā bija patīkami novērot, ka vairākas no komandām bija iedziļinājušās un izpētījušas kartingus, lai neatkārtotos iepriekš pieļautās kļūdas. Skolas, kurām elektrificētie spēkrati piešķirti, ir ar tiem iemācījušās
apieties. Elektrokartingi šodien trasē parādīja, ka ir nopietni sāncenši, ir lietas, par ko jālauza galva tehniskajam personālam, bet līdz nākamajām sacensībām ir divas nedēļas – strādāsim,” tā Artis Daugins, Blue Shock Race vadītājs.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti