Baltijas autošosejas čempionāts sasniedzis sezonas viduspunktu

 

Foto: Publicitātes attēls

BATCC | 19.jūlijs 2018 13:28

Baltijas autošosejas čempionāts sasniedzis sezonas viduspunktu vēsturisko automašīnu VAZ, Volga un Hankook Trophy klasēs, kas aizvadījušas trīs no sešiem sezonas posmiem. Pirms 28. jūlijā gaidāmā sezonas 4. posma “MOTUL Grand Prix” dažās no klasēm izvirzījušies izteikti līderi, bet citās rezultāti ir ļoti blīvi.

Pēc aizvadītajiem trim posmiem „Hankook Trophy” Nacionālajā klasē līderis ir Jānis Vanks (Opel Astra), kurš pēc neveiksmes pirmajā posmā ir paspējis atspēlēties ar divām uzvarām. Otrajā vietā izvirzījies iepriekšējās sezonas debitants Voldemārs Kalve (VW Golf), bet trešajā vietā šobrīd LMT Autosporta Akadēmijas  pārstāve Beate Klipa (Ford Fiesta).

Super 1600 klasē sīva cīņa izvērtusies starp  pagājušās sezonas čempionu igauni Stīvenu Pūstu ar Toyota Yaris automašīnu un Krievijas pārstāvi Dmitriju  Savatējevu (Honda Civic). Pēc sezonas pirmajiem trim posmiem abus šķir vien 7 punkti. Trešajā vietā ātrākais no Latvijas pārstāvjiem - Andsis Frīdbergs (Frod Fiesta). Savukārt jaunajā LADA Open klasē pārliecinošs līderis ir lietuvietis Arūns Kudarausks.

VAZ 1300 klasē vērā ņemamu pārsvaru ir iekrājis Mārtiņš Lagzdiņš, taču Harijs Ulpe  noteikti centīsies revanšēties, tāpat kā trešās pozīcijas īpašnieks Ģirts Vecvanags. VAZ 1600 klasē cīņas šajā sezonā ir izvērtušās ļoti karstas - līderis šobrīd ir pirmo divu posmu uzvarētājs lietuvietis Adoms Petrovs, aiz kura ierindojies Toms Bērziņš un Pēteris Laipnieks, taču uz sezonas pjedestālu pretendēt var vēl vairāki ātri sportisti.

Volga klasē pirmo vietu pēc sezonas trim posmiem ieņem Normunds Dobums, otrais šobrīd ir Ervīns Kreicbergs, bet trešais Aleksandrs Čuhrovs. Iepriekšējo gadu čempions Ainars Šēnfelds šobrīd ceturtajā pozīcijā.

Nākamajā nedēļas nogalē gaidāmais „MOTUL Grand Prix” noteikti kļūs par vienu no adrenalīna bagātākajiem posmiem šosezon, jo tikai vienu reizi gadā sportisti sacenšas Biķernieku ovāla aplī, kas būtiski atšķiras no ierastā Biķernieku lielā auto apļa.

Biļetes var iegādāties „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietā, iepriekšpārdošanas cena – 3 Eur, sacensību dienā 5 Eur. Bērniem līdz 12 gadu vecumam (pieaugušo pavadībā), pensionāriem un invalīdiem, uzrādot derīgu apliecību, ieeja bez maksas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti