Fetels uzvar F-1 Vācijas "Grand Prix" kvalifikācijā, Hamiltonam piedzīvojot tehniskas ķibeles

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 21.jūlijs 2018 19:12

Vācijas pilots Sebastjans Fetels no "Ferrari" vienības sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) Vācijas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā Hokenheimas trasē, kamēr viņa sīvākais konkurents un pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas saskārās ar tehniskām ķibelēm.

Fetels otro reizi karjerā uzvarēja Vācijas "Grand Prix" kvalifikācijā Hokenheimas trasē, atkārtojot 2010.gadā gūto panākumu.

Vācietis trases apli veica minūtē un 11,212 sekundēs, par 0,204 sekundēm pārspējot somu Valteri Botasu no "Mercedes", kamēr trešais bija Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas.

Fetels uzstādīja jaunu Hokenheimas trases apļa rekordu, 55.reizi karjerā izcīnot "pole position" jeb triumfējot kvalifikācijas sacensībās.

Tikmēr Hamiltona vadīto formulu jau pirmajā kvalifikācijas sesijā piemeklēja tehniskas problēmas, tāpēc brits hidraulikas ķibeļu dēļ bija spiests apstāties un beigt dalību kvalifikācijā.

Svētdien Vācijas "Grand Prix" izcīņu Hamiltons sāks no 14.vietas.

Ceturtais kvalifikācijā bija nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull", tālāk sekoja dānis Kevins Magnusens un francūzis Romēns Grožāns, kuri pārstāv "Haas" komandu, bet desmitniekā tika arī "Renault" braucēji Niko Hilkenbergs, Karloss Sainss, Šarls Leklerks no "Sauber" un Serhio Peress no "Force India".

Fetels nekad nav uzvarējis F-1 posmā Hokenheimas trasē, bet 2013.gadā viņš bija pirmais Vācijas "Grand Prix" izcīņā, kas notika Nirburgringas trasē.

Jau ziņots, ka piektdien brīvajos treniņos ātrākie bija Verstapens un viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas, bet sestdien trešajā treniņu sesijā spēcīgā lietū labāko apļa laiku uzstādīja Leklerks. Tiesa, lietus dēļ trasē devās mazāk nekā puse no dalībniekiem.

Rikjardo svētdien gaida smaga sacīkste, jo pēc dzinēju detaļu nomaiņas viņš saņēmis sodu un Vācijas Lielo balvu sāks no pašām beigām. Tieši tāpēc Rikjardo sestdien kvalifikācijā, taupot riepas, veica tikai sešus apļus, uzrādot 16.rezultātu.

Vācijas "Grand Prix" izcīņa, kas ir sezonas 11.posms, slavenajā Hokenheimas trasē notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 11.posma līderim Fetelam ir 171 punkts, kamēr 163 punkti ir Hamiltonam. Trešais ar 116 punktiem ir soms Kimi Reikenens ("Ferrari"), bet viņam ar 106 un 104 punktiem seko attiecīgi Rikjardo un Botass, tikmēr sestais ar 93 punktiem savukārt ir Verstapens.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 287 punktiem ir "Ferrari", kamēr 20 punktus atpaliek "Mercedes", bet trešā ar 199 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti