Biķerniekos notikuši „Drift Masters European Championship" posma treniņi un parāde Rīgas ielās

 

Foto: Drift Masters Grand Prix

4.augusts 2018 20:08

Šodien Biķernieku trasē aizvadīti „Drift Masters European Championship” sacensību treniņi. Trasē devās 60 dalībnieki no 20 valstīm - Rumānijas, Igaunijas, Zviedrijas, Polijas, Itālijas, Lietuvas, Jordānas, Somijas, Ukrainas, Dānijas, Maltas, Čehijas, Austrijas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Vācijas, Īrijas, Nīderlandes, Turcijas un, protams, Latvijas.

Sportisti aizvadīja pilnu treniņu dienu, kā arī devās tradicionālajā sporta automašīnu parādē Rīgas ielās, maršrutā Biķernieki – Rātslaukums – Biķernieki. Jāpiebilst, ka Rīga ir viena no nedaudzām vietām pasaulē, kurā šādi parādes braucieni notiek.

Dalībnieki treniņos tika sadalīti 3 grupās un tās pamīšus varēja iepazīties ar trases konfigurāciju. Tiem, kas Rīgā bija pirmo reizi, trase sagādāja ne mazumu pārsteigumu, jo visi trases vērtējamās daļas līkumi ir nepārredzami un no iemetiena līdz vietai, kur automašīnai jāsāk virzīties otrā virzienā, ir arī trases kritums. „Viena neprecīza kustība, un Tu esi betonā,” tā vienkārši, bet precīzi trasi raksturo Kristjan Salmre, sportists no Igaunijas.

Savukārt Džeimsam Dīnam (James Dean), kas ir 2017.gada prestižākā ASV drifta seriāla „Formula D” 2017.gada čempions, trase, šķiet, nesagādā nekādas problēmas. Viņa sniegums ir agresīvs, braukšanas stils – pārliecinošs: „Rīgā pirmo reizi biju 2014.gadā un kopš tās reizes, esmu iemīļojis šo trasi. Esmu šeit katru gadu un uzskatu, ka tā ir labākā trase Eiropā, tās konfigurācija driftam ir ļoti īpaša. Tā ir ļoti prasīga. Nevar atslābināties ne vienu brīdi, ir jāatstrādā katrs sīkums, tā nepieļauj kļūdas, tomēr, kad izdodas to iekarot, sajūtas ir lieliskas,” tā par Biķerniekiem izsakās pats Džeimss Dīns. Jautāts, kas ir tas, kas viņa braukšanas stilu un arī panākumus padara īpašus, Dīns atbild: „Piedalos sacensībās jau 11 gadus. Bet katru reizi, piesprādzējot drošības jostas, uzvelkot ķiveri un izbraucot trasē, tas man joprojām patīk tieši tāpat, kā tas bija pirmo reizi, sēžoties pie sporta auto stūres. Domāju, ka tas arī ir tas, kādēļ to turpinu darīt, un nu tas ir arī mans darbs.”

Citiem dalībniekiem gan negāja tik gludi. Konors Šanahns (Conor Shanahan), 15 gadus vecais drifta brīnumbērns no Īrijas, kas savā neilgajā drifta karjerā jau vairākas reizes ir kāpis uz goda pjedestāla Pro klasē, atzina: „Šī ir ļoti grūta trase. Man pietrūkst laika, lai to izprastu, un lai izprastu arī savas automašīnas regulējumus. Laika trasē man vēl bijis par maz, lai varētu to veikt tā, kā vēlos.”

Latvijas pārstāvjiem Biķernieki ir mājas trase, tādēļ ierobežotais treniņu laiks viņiem nav šķērslis. „Citiem, kas šeit ierodas uz vienām sacensībām gadā, tas noteikti ir morāli sarežģītāk. Taču tas nenozīmē, ka cīņa būs vieglāka,” tā atzīst jelgavnieks Ēriks Ulass, kas ir viens no nedaudzajiem latviešiem starta sarakstā. Bez Ērika, vietējie līdzjutēji vēl redzēs arī Jāni Eglīti, Ingusu Jēkabsonu, Ivo Cīruli un Amerikā startējošo Kristapu Blušu.

Sestdien trase skatītājiem būs atvērta no plkst. 10.00, tandēmu cīņu sākums – plkst. 16.00.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti