Autošosejas budžeta klase ABC Race debitēs Riga Summer Race sacīkstēs Biķerniekos!

 

Foto: Publicitātes attēls

6.augusts 2018 14:48

Jaunais ABC Race seriāls, kurā ar zemām izmaksām var izbaudīt autošosejas adrenalīnu, savas pirmās sacensības aizvadīs 19. augustā autošosejas festivāla „Riga Summer Race 2018” ietvaros. Līdzās jaudīgajiem Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāta dalībniekiem uz starta Biķernieku trasē izies arī teju 10 ABC Race kluba dalībnieki.

ABC Race projekts radās pagājušajā ziemā, kopā sanākot vairākiem autosporta entuziastiem, kurus vienoja vēlme pēc samērīga budžeta autošosejas sacensībām. Vairāku mēnešu laikā tapa koncepts un noteikumi, uz kuru bāzes šogad uzbūvēti jau 8 sporta automobiļi, bet vēl 4 šobrīd atrodas būvniecības stadijā.

ABC Race pamata noteikumi ir pavisam vienkārši – automašīnas dzinēja tilpums nedrīkst pārsniegt 1,4 litrus, dzinēja jauda  līdz 75 Zs un auto jāaprīko ar autošosejai atbilstošu drošības aprīkojumu, t.i. drošības karkasu un sēdekli/jostām ar homologāciju. Pārējie automašīnas mezgli jāsaglabā standarta izpildījumā, piemēram, amortizatori nedrīkst būt regulējami, nedrīkst uzstādīt regulējamus vadības blokus u.tml.

Pirmajā brīdī 75 zirgspēki varētu likties maz, tomēr līdz šim aizvadītajos treniņos ir noskaidrojies, ka ar šo jaudu pietiek, lai uzrādītu pietiekami konkurētspējīgus apļa laikus. Tāpat autošosejas burvība slēpjas tieši savstarpējās cīņās un tās ABC Race seriālā automašīnu līdzīgo parametru dēļ solās būt  karstas.

Vēl viens pozitīvs aspekts ir, ka ar vienu automašīnu sacensībās var startēt divi piloti, jo vienu braucienu var aizvadīt viens, bet otru – otrs. Tas ievērojami samazina gan būvniecības, gan braukšanas izmaksas. Līdzšinējā pieredze rāda, ka auto iegāde un sagatavošana sacīkstēm, darot to paša spēkiem, izmaksās ap 3000 eiro. Jāatzīmē, ka jau uz pirmo posmu interesentiem būs iespējams arī īrēt kādu no ABC Race spēkratiem, jo ir piloti, kas gatavi izīrēt sava automobiļa otrā pilota vietu.

Nākamais seriāla treniņš Biķernieku trasē norisināsies jau pirmdienas, 6. augusta, vakarā un uz to visi interesenti ir laipni lūgti. Tāpat arī 19. augustā sacensību laikā būs iespējams sastapt gan braucējus, gan organizatorus un uzdot visus sev interesējošos jautājumus. Sīkāka informācija par ABC Race atrodama gan mājaslapā www.abcrace.lv, gan Facebook vietnē https://www.facebook.com/abcrace/.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti