Autošosejas budžeta klase ABC Race veiksmīgi debitē Pērnavā

 

Foto: ABC RACE

CEO, ABC RACE | 29.septembris 2018 15:45

Jaunā autošosejas kustība „ABC Race” turpina uzņemt apgriezienus un 23. septembrī Pērnavas „auto24ring” trasē aizvadīja savas otrās sacensības. Baltijas un Latvijas autošosejas sezonas noslēguma ietvaros uz starta izgāja astoņas budžeta klases ekipāžas, starp kurām bija gan autosporta debitanti, gan titulēti sportisti.

Pērnavā dalībniekiem nācās saskarties ar ļoti mainīgiem laika apstākļiem. Rīta treniņa braucieni tika aizvadīti pilnīgi slapjā trasē, pirmajā braucienā sausa bija tikai ideālā trajektorija, savukārt uz otro braucienu trase jau bija paspēji pilnībā nožūt. Tā kā daudziem pilotiem šī bija pirmā pieredze „auto24ring”, tad aprašana ar jauno trasi un mainīgajiem apstākļiem izvērtās par īstu izaicinājumu.

Pirmajā posmā Biķerniekos startējušajiem šoreiz pievienojās vairāki jauni braucēji ar ļoti dažādu autosporta pieredzi. Starp tiem bija gan autosportā pieredzējušie un titulus izcīnījušie Mareks Matvejevs un Ainārs Šēnfelds, kas startēja ar Ginta Pabērza Opel Corsa, gan arī tādi šosejas debitanti kā Krišjānis Oskerko (Honda Civic).

Tāpat kā pirmajās „ABC Race” sacīkstēs arī šoreiz starta vietu noteikšana notika ar izlozes palīdzību. Pirmajā braucienā aizraujoša cīņa par pirmo vietu izvērtās starp autosporta meistaru Mareku Matvejevu un bijušo Minišosejas uzvarētāju Kristapu Laipnieku (Honda Civic). Kamēr Matvejevs startēja no pirmās rindas un ātri izvirzījās vadībā, Laipniekam, startējot no pēdējās rindas, vispirms nācās apdzīt vairākus pretiniekus. Pāris apļus laikā gan Laipnieks saķēra Matvejevu, ar skaistu apdzīšanas manevru tika garām un nosargāja līdera pozīciju līdz finišam.

Jāatzīmē, ka arī par pārējām vietām cīņas bija karstas, brīžiem pat pārāk karstas. Otrajā aplī Regnārs Mozga-Kļaviņš (Honda Civic) centās apdzīt Ernestu Skulti (Renault Clio), tomēr uz slapjā seguma nenokontrolēja savu spēkratu un ietriecās sava konkurentu sānos. Abi braucienu gan varēja turpināt un Mozga-Kļaviņš pat beigās izcīnīja trešo vietu.

Otrais brauciens Laipniekam bija daudz mierīgāks, jo, startējot no pirmās rindas, viņš ātri izvirzījās vadībā un bez liekām problēmā izcīnīja uzvaru. Aiz viņa finišēja komandas biedrs Mozga-Kļaviņš, kas nozīmēja, ka abi divi arī posma kopvērtējumā ierindojās pirmajās vietās. Tālākajās pozīcijās izvērtās ļoti interesantas divcīņas un pozīciju maiņas starp Šēnfeldu un Skulti, Kārli Priedīti (VW Golf) un Krišjāni Oskerko, kā arī Artūru Virbuli (Peugeot 106) un Jāni Danci (Renault Clio). Šajos dueļos priekšroku guva pirmie, bet finišā visus šos pārus šķīra mazāk kā pussekunde.

Pēc divām sacensībām Baltijas autošosejas čempionāta ietvaros pienākusi kārta jaunajam budžeta seriālam aizvadīt savās pirmās atsevišķās sacīkstes. Tās 8. oktobrī (pirmdienas vakarā) norisināsies Biķernieku trasē un būs atvērtas visiem skatītājiem un interesentiem. Jāatzīmē, ka šīs arī būs „ABC Race”  debijas sezonas noslēdzošās sacīkstes. Vēl viena iespēja redzēt darbībā jauno autošosejas kustību gan šogad būs, jo 13. oktobrī Jelgavas trasē "Rullītis" notiks 2018. gada sezonas noslēguma pasākums ar testiem un atbalstītāju vizināšanu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti