Vēsturisko automašīnu seriāls “Dzintara Aplis” sezonu uzsāks Biķerniekos

 

Foto: Publicitātes attēls

4Rati | 10.maijs 2019 15:59

Nedēļas nogalē Biķernieku trasē vairāk nekā 180 dalībnieku ar sacensībām “DeWALT Grand Prix 2019” ierūcinās jauno Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas čempionāta sezonu.

Pirmajās sacensību dienās spēkiem mērosies  Porsche, Lamborghini, Chevrolet, BMW, Ford un citu marku mūsdienīgi autošosejas spēkrati, savukārt svētdienas pēcpusdienā neaizmirstamas emocijas skatītājiem sola sagādāt vēsturisko automašīnu seriāls „Dzintara aplis”.

Ar sacensībām Biķerniekos tiks uzsākta “Dzintara aplis ”sezona un šoreiz uz starta šī seriāla ietvaros  stāsies vairāk kā 40 dalībnieki.
Visplašāk pārstāvēta klase kā allaž pēdējos gados būs  VAZ klase.  Arī šogad uz starta redzēsim gan VAZ 1600 gan VAZ 1300 klases automašīnas, kurās braucēju rindas papildinās jauni dalībnieki.

Volgu braucienā divās klasēs  kopā trasē plāno sacensties 15 Volgu klases braucēji. Šosezon trasē pēc pauzes solās atgriezties iepriekšējo gadu čempioni Andrejs Paupers un Ainars Šēnfelds.

Svētdien trasē redzēsim arī vēsturisko Formulu, kuras pilotēs sportisti gan no Latvijas, gan Igaunijas, cīņu divās ieskaites klasēs Formula Mondial un Formula Easter.

Vēsturiskās autošosejas skatītājiem un līdzjutējiem atgādinām, ka 14:30-14:55 norisināsies pirmais brauciens Volgām, kam sekos VAZ klases pirmais  brauciens 15:10-15:35. Savukārt pirmais brauciens vēsturiskajām Formulām paredzēts 15:50-16:15.

Otrajā braucienā Volgu piloti dosies no 17:35 līdz 18:00, uzreiz pēc tam 18:10-18:35 VAZ otrais brauciens un sacensību noslēgumā, laikā no 18:45-19:10, otrreiz trasē varēsim vērot vēsturiskās Formulas.

 Dienas noslēgumā ātrākie un veiksmīgākie “Dzintara apļa” dalībnieki tiks sumināti apbalvošanas ceremonijā 19:30.

 

Šī gada sezona būs ļoti aizraujoša un piedāvās gan braucējiem gan skatītājiem 4 dažādas sacensību konfigurācijas. Jau otrais sacensību posms plānots 15.-16.jūnijā, kurš pēc daudzu gadu pauzes tiks aizvadīts Biķernieku moto aplī. Otrajā posmā seriālam “Dzintara aplis” pievienojas arī jaunizveidotā Youngtimer klase, kura apvienos visas iepriekš redzētās nacionālas klases automašīnas.

„Dzintara aplis" 2019. gada kalendārs:

 1.posms – Rīga, “Biķernieki”, 10.- 12.maijs

2.posms – Rīga, “Biķernieki”, 15-16.jūnijs

3.posms – Rīga, “Biķernieki” , 6.jūlijs

 4.posms – Rīga, „Biķernieki”, 16.-18.augusts

 5.posms – Pērnava, “Auto24ring”, 1.septembris

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti